bröllop, 29.8.tretusende pizzan för i år.

pizzan uppäten (sista för detta året) och de visar sagan om konungens återkomst på trean - det har med andra ord inte blivit så mycket uppackat sedan vi kom hem. det gör inte så mycket dock för jag har inte så mycket på mitt schema den närmsta tiden, förutom ett möte imorgon klockan åtta. resten av min måndag kommer alltså spenderas hemma så att lägenheten kan återgå till sitt normala tillstånd. hej!


pictures, pt III.


easy like sunday...

idag är det söndag, bröllopet är över och jag är ungefär lika pigg som jag var igår - inte alls, med andra ord. pappa steker oxrullader, calle ligger på soffan med isbjörnen vid fötterna och jag har precis tömt minneskorten på bilder så det mesta är som sig bör här nere. om några timmar åker vi hem igen, och kvällen kommer spenderas på soffan (med pizza och film, såklart...). imorgon börjar calle jobba igen, mkt tråkigt. nåväl, allt måste ju ha ett slut och så även denna semestern. hej!


skåne.

pigg - veckans underdrift. jag är riktigt trött, faktiskt. nåväl, sova kan man göra senare. nu åker vi ner mot skåne, ikväll vaknas bröllop. imorgon - hemfärd, och svensk pizza på kvällen (så det så). hej!


no ordinary morning.

landade i morse, blev hämtade av snäll storebror och har sovit nästan hela dagen. har börjat packa upp lite och ska snart ner och äta middag hos m & t, mkt underbart att bli bjuden på mat eftersom vårt kylskåp ekar tomt. imorgon bär det av ner mot skåne för bröllop och på måndag börjar calle jobba igen - tänk vad snabbt verkligheten kommer ifatt en.

fardigpackad.

vi ar nu fardigpackade och har med nod och nappe fatt ner fyra par converse, en teapot, en mrs potatoehead, en neccessar (i storlek med ryssland) och sjutusen trojor och byxor i vara resvaskor. ska bli mkt intressant att se vad de vager. nasta gang vi aker hit ska jag inte (som denna gangen...) ta med tva jackor, strumpyxor (vad tankte jag dar? det ar ju tropikvarme har!) eller hogklackade skor. 

var sista kvall i NY spenderade vi pa rare view bar, varldens basta stalle med goda drinkar, stora sangar overallt och bast av allt - utsikt over empire state buildning och chrysler building. dar hangde vi ett tag tills det borjade smaregna sa da tog vi en mini-sightseeingtur innan vi skulle ata. hann med att titta pa times square (also known as hell on earth), malningarna inuti rockefeller center och st patricks cathedral. vi at middag pa en mysig fransk bistro och jag at varldens i sarklass godaste pasta med zucchini, getost, citron och basilika. 

nu ska vi ata frukost och sedan bar det av mot newark.

hej!

hey, sweden!

tio dagar new york har kommit till sitt slut, klockan fem flyger vi tillbaka till sverige (och verkligenheten), två väskor tyngre. vi ses hemma!

never stop this train.

hemma efter heldag på stranden. coney island var sig likt och vattet lika skitigt som sist jag var där - det blev med andra ord inget bad för mig, men för calle däremot. förutom strandhäng har vi gått på boardwalken, hälsat på den ryska delen av coney island (brighton beach) och självklart har vi ätit majskolv med smör. imorgon är det vår sista hela dag här och den ska spenderas på manhattan. vi har en del shopping kvar, och bäst av allt: segling. nu ska vi ut och äta mexikanskt, hej!

coney island.

åh, vad skönt att skriva med å. å, å, å. igår var det måndag och vi spenderade dagen på bronx zoo. tog tusen bilder på trötta tigrar och gulliga gorillor, och missade pga tidsbrist hur mycket som helst. på väg hem hoppade vi av vid union sq och gick ner till east village, och där åt vi middag på en mkt god afghansk restaurang. efter det blev det besök på ett av mina favoritställen - mcsorleys. baren öppnades 1854 och har sett likadan ut sedan dess, ungefär. ovanför baren hänger wishbones (ett ben från kalkonen som man äter på thanksgiving) som soldater från första världskriget hängde där innan de åkte till europa, och de soldater som kom hem igen kom tillbaka till mcsorleys och fick tillbaka sina wishbones - de som inte kom tillbaka har fortfarande sina ben kvar.

efter mcsorleys gick vi på bio och såg brüno. jag har troligtvis aldrig sett en sämre film än det, så låt oss inte prata mer om det så att jag kan intala mig själv att jag aldrig har sett den. nåväl, idag ska vi till coeny island. stränderna är öppna, det är inga orkaner på väg och jag är mycket sugen på att spendera dagen på stranden. i övermorgon åker vi hem, och nej, jag kan inte påstå att jag längtar. jag skulle kunna vara på semester för alltid.

the bronx.

igar: shopping, idag: the bronx zoo!

brooklyn brewery.

idag ar jag minst sagt ganska trott efter gardagens aventyr. efter sedvanlig frukost pa the archive akte vi till bedford av i downtown williamsburg, dar ligger namligen brooklyn brewery. efter mindre rekning av omradet (och lite shopping, jag kopte hem en mrs potatoehead till guzz och lite burt's bees till mig själv) gick vi pa guidad visning dar vi fick hora lite om hur de brygger olen, hur lange de har hallt pa osv. nar guiden berattade om hur tva basta vanner samlade ihop pengar for att leva sin drom sag calle mkt nojd ut och jag fick en mental picture av calle och johan tjugo ar framat. naval, efter visningen provade vi ol - jag korde pa ett sakert kort och tog en lager och calle korde pa fyra osakra kort och provade i stort sett varje ol dar fanns.

efter bryggeriet motte alex upp oss och vi gick ner mot bedford av igen for att ata thai. jag och calle at varldens godaste pad thai (ja, godare an den pa vasagatan) och jag och alex drack thai-isthe som jag hade glomt att jag tycker sa mkt om. eftermiddagen spenderades pa governor's island, en o mellan brooklyn och manhattans sydspets. alex ska medverka i en konstutstallning dar sa hon matte rummet och takhojd sa hon kan bestamma vilka tavlor hon ska stalla ut (och governor's island ar for ovrigt en gammal marinbas som oppnades for allmanheten for inte sa langesedan).

kvallen spenderades pa restaurang pa south st seaport tillsammans med adam och hans tva vanner fran oregon. en underbar kvall, helt enkelt. akte tillbaka till brooklyn vid elva och stannade inom kings county pa vag hem for en sangfosare (gin & tonic, saklart...). idag ar det sondag och jag och calle ska aka in mot stan for att shoppa. calle ska kopa objektiv till sig sjalv och till johan, och jag ska kopa skor. bland annat. hej!

pictures, pt II.barcade.

det blev ingen strand for oss igar for just nar vi skulle ga berattade adam att alla strander var stangda pga inkommande storm el dyl. med tanke pa hur varmt det ar har kanns det sadar roligt att aka till stranden och inte kunna bada, sa vi bestamde oss istallet for att aka till museum of natural history. det var mkt trevligt att titta pa bjornar, tigrar och andra farliga djur. calle var helt lyrisk och gick runt och fotograferade minsta antilop, haha. efter museet gick vi till en grekisk restaurang och at fantastiskt god mat for en resonabel summa pengar. mkt trevligt! hann med en runda i CP innan det borjade regna sa da hoppade vi pa tunnelbanan och akte tillbaka till williamsburg dar vi gick till en bar som calle blev helt lyrisk over - the barcade. en bar som var proppfylld med gamla arkadspel (jag var for ovrigt grym pa rampage, calle och adam fastnade nastan omedelbart vid punch out). calle sag ut som en liten pojke i en godisaffar och kommer nog i fortsattningen att definiera barcade som resans hojdpunkt.

kvallen avslutades i adams studio med tostitos, dip, hot toddy (mkt bra nar man har ont i halsen - whisky, honung, the och citron) och men in black. mkt mysigt. nu ska jag vacka calle sa vi kan ga ner till the archive och ata frukost. dagens plan ar ett besok pa brooklyn brewery, och efter det aker vi till governor's island for att titta pa ett stalle dar alex ska stalla ut tavlor. ikvall var det tankt att vi skulle ha en BBQ pa taket men med tanke pa stormvarningar och regnskurar far vi nog relokalisera oss till ett lite mer regnsakert stalle. hej!

greetings from NY.
they will se us waving from such great...

igar var planen att aka ner till liberty island for att titta pa lady liberty. det hande aldrig riktigt, for nar vi kom till battery park var det ungefar fem timmars ko. vi gick med andra ord vidare, hoppade pa tunnelbanan till union sq och beslutade oss for att kopa varsitt par converse. mkt trevligt. sight seeingmassigt blev det istallet en andra runda kring flat iron building, och ett besok langst upp i empire state building. jag var inte helt overlycklig over att sta inpackad som en sill i en fjuttig liten hiss (sist jag var dar var det for ovrigt typ tva manniskor i hissen forutom jag och alexandra, och det var det icke nu kan jag lova) men nar vi val kom upp var det inga problem. calle, daremot, tyckte att det pirrade i magen.

kvallen spenderades pa the frying pan (en gammal batliknande sak som ligger fortojd vid chelsea piers) tillsammans med alex och adam. mkt mysigt att titta ut over hudson river, jerseysidan och dessutom alla segelbatar som hade tavling nagonstans runt weehawken. vid nio tog vi en taxi tillbaka till union sq for att ga pa bio. the hang over sag vi, en helt fantastiskt rolig film. skrattade ungefar hela filmen igenom och var mkt nojd nar den var slut. nar vi kom tillbaka till brooklyn satte vi oss pa taket och drack ol och pratade (och vantade pa var vaska som skulle levereras klockan ett pa natten, mer om det sedan). 

idag ska vi aka till coney island och bada och ha picknick pa stranden, mkt mysigt! vadret ar outhardigt varmt sa jag ser fram emot att slanga mig i atlanten ett litet tag.

vaskstatus: ok, vaskan har kommit tillratta. den levererades dock klockan ett pa natten, ar det helt normalt?

hej!

vaskstatus.

klockan ar snart atta och jag ar lika pigg idag som jag var igar morse sa jag passar pa att kolla mail och dricka en kopp the innan calle vaknar. vi har planerat att aka ner till battery park idag igen och ta baten ut till liberty island sa att calle far se lady liberty pa nara hall. eftersom vi anda ska ner till de sodra delarna tror jag att vi avverkar the brooklyn bridge pa vag hem, det ar dock tveksamt om jag kommer ga over hela (hojdskrack, vidrigt vatten att ramla ner i, yadi yadi). kanske calle lyckas overtala mig. naval, calle verkar gilla staden, aven om "skitig" och "ra" ar tva ord han anvander ganska ofta... jag forstar det, dock, for det ar en ra stad, och sktig - visst. trots skit och trots ra ar det anda svart att inte alska den har staden, och det tror jag definitivt att calle haller med om. 

det har varit fantastiskt att traffa alex och adam igen. alex har flyttat ner till adams studio som ligger en vaning ner, och vi delar studio tillsammans med alla hennes tavlor (som for ovrigt ar helt fantastiska). imorgon ska vi alla aka till coney island for att ha picknick pa stranden och titta pa fyrverkerierna de har varje fredag. i borjan av nasta vecka lamnar vi NY for ett tag och aker pa roadtrip upstate, narmre bestamt till woodstock (yep, the woodstock). forutom det ska vi hinna med ett besok pa bronx zoo, dricka ol pa brooklyn brewery, shopping, aka upp i EST och ga pa bio. so much to do, so little time...

vaskstatus: igar ringde de fran nwk och berattade att de hade hittat calles vaska. den lag pa playan i ft lauderdale (na, antagligen inte men vi kan latsas det) tillsammans med tanten som tog den. de kommer att leverera vaskan till oss idag, och sen ar allt frid och frojd. calle verkar dock inte hanga lapp for att hans vaska varit borta, han (och jag) har fatt kopa klader for nagra $100, vilket inte ar fy skam. jag saknar dock mina kramer och ser fram emot att komma hem till min beauty box (ok, beauty box later himla nordigt, jag menar min neccessar) ikvall. hoppas att ni alla har det bra i sverige! hej!

williamsburg.

har gatt fran 34th till battery park, druckit tusen liter vatten, handlat klader (vaskan ar hittad, den har nu kommit till nwk fran ft lauderdale och kommer till oss imorgon, hurra!) och har avslutat dagen med bingo (!) och ol pa crocodile lounge i williamsburg. nu ska jag sova for imorgon blir det nya aventyr. hej!

in new york.

framme i new york, safe and sound. och utan calles resväska (där även hela min neccessär ligger med livsviktiga saker, why god why lade jag inte den i min egen väska?!). någon tant har antagligen tagit hans resväska och lägligt nog satt sig på ett plan till ft lauderdale, och det, mina vänner, kan jag lova är inte det man vill höra när man står på nwk efter en åtta timmar lång flight. nåväl, vi fick $100 att handla för så vi sprang in på macy's igår på 34th och köpte nödvändigheter. igår spenderade vi stora delar av kvällen på taket, världens bästa tak för övrigt, med underbar utsikt över manhattan. idag blir det häng runt union sq, och klart en efterlängtad bagel från dunkin'. hej!

NY.

allt är packat och väskorna står vid dörren och väntar. vi är med andra ord redo att bege oss mot NY, och det kommer vi göra klockan halv sju imorgon. nu är det alltså sömn som väntar för min del, och när jag vaknar är det dags. jag längtar. hej.

run, run, run.

jag var på en arbetsintervju idag på ett företag som jag aldrig mer tänker sätta min fot på. jag har aldrig träffat en snorkigare, drygare och mer otrevlig marknadschef än hon som intervjuade mig men trots hennes agerande kan jag konstatera en sak - när jag är marknadschef ska jag aldrig, aldrig bete mig som hon gjorde. jag tycker att ett trevligt bemötande är en ganska stor grundsten oavsett vad du jobbar med, och jag tycker definitivt inte att "tror du att du är unik? det är trehundra som har sökt den här tjänsten" är speciellt motiverande att höra som nyutexaminerad. nåväl, jag drar ett streck över den intervjun och tänker aldrig mer ägna den en tanke, förutom för att påminna mig själv om att aldrig låta någon nedvärdera mig. det finns viktigare saker i mitt liv, min packning till exempel. min väska är klar och står redo innanför dörren, handbagaget ska packas, datorn ska ner, pizzan ska ätas och sen är jag redo för tio dagar NY.


i'll always love you, new york.

trots att vi inte åker förrän (tidigt) på tisdag morgon har jag redan börjat packa. som vanligt är jag oändligt organiserad (prickar av på packningslistan vad jag lägger ner o.d) till skillnad från vissa andra i den här familjen. nåväl. imorgon ska jag packa handbagaget, preppa ipoden med bra musik, leta upp extern hårddisk så foton kan flyttas över, packa ner det sista och längta tills vi landar på newark. klockan ett kommer alex och hämtar oss och kvällen kommer troligtvis att spenderas i närheten av vårt hemma, tillika alexandras studio/ateljé i williamsburg, brooklyn. tio dagar semester, tio dagar alex & adam, tio dagar calle. tror inte det kan bli bättre. godnatt.


lata dagar på landet, del II.
jag vill vara med dig överallt.

vi är på landet och har tagit vara på det fina (men kalla) vädret ute på sjön. jag har kört båt (ingen fara, callepappan, calle sa att jag var hur duktig som helst) och tyckte att det gick jättesnabbt (trots att segelbåtar körde - eller seglade - om oss). nåväl, när jag väl fick grepp om det var det inga problem. resten av kvällen har spenderats på verandan, åt god moussaka och dessutom har vi i sann spelnördsanda spelat carcassone och samuraj. nu ska jag sova, imorgon kommer m & t och då blir det (om vädret tillåter) spaning på båtarna som seglar tjörn runt, och klart middag och spel på kvällen. godnatt!


vasastan.

hemma efter en mkt trevlig kväll tillsammans med a. mkt folk i stan (inte speciellt oväntat med tanke på kulturkalaset och way out west) och vi fick kryssa mellan ölburkar och glassplitter för att komma igenom götaplatsen. nåväl, nu är jag nerbäddad i nybäddad säng och ska sova. imorgon blir det landet, fisketur, god mat och ett glas vin eller två. hej!


pizza och öl, för att fira.

sista dagen är jobbad och det ska firas med pizza och en öl eller två senare ikväll. hurra! det har varit lugnt som i graven precis hela dagen och vi alla har mest samtalat om viktiga saker (som exempelvis toalettborstar och varför f ryser så fort hon ser en) och ätit tårta. imorgon blir bär det av mot landet, och på lördag får vi besök av m & t. mkt trevligt! hej!


om en vecka är jag i NY.

god morgon! mkt bra, rolig och sann artikel kan läsas här. nu ska dricka upp mitt thé, leta upp bilnycklar och köra till jobbet. hej!

en jättevanlig onsdag.

jag började åtta i morse och var minst sagt en zombie när klockan ringde. som tur är har det varit en riktigt lugn näst-sista dag på jobbet och jag hoppas det blir likadant imorgon. när jag kom hem från jobbet hade calle fixat middag och resten av kvällen har spenderats på gymet. jag och roddmaskinen har blivit riktigt bra vänner, synd bara att jag måste tävla med alla som sätter sig på maskinen bredvid (åh, goda gud, jag har blivit en malin). nu ska jag leta goda recept och prata med em på msn. hej!


herr kantarell, var är du?


antal hittade kantareller: 0. antal hittade kantareller någonsin: 0.

mr chanterelle verkar inte vilja bli funnen. finns han egentligen? finns det någon människa i hela världen som egentligen har sett en kantarell helt fritt ute i skogen? jag tror knappast det. det finns inte kantareller ute i skogen. nåväl. nästa gång har vi bättre tur, hoppas jag. nu ska jag sova för imorgon (som för övrigt är min näst sista dag innan ledighet, hurra!) börjar jag klockan åtta. godnatt!

ett mkt, mkt organiserat kök (ibland, alltså).


en inte-ledig, inte-helig dag.

igår var det halvfint väder, liseberg och twin peaks som gällde, idag är det jobb (och hundpassning, maja är här hela dagen!). det blev ingen svampplockning igår heller pga hysteriskt tråkigt väder så jag rensade köksskåpet istället och kämpade för att få plats med glas, tallrikar och gud vet vad i vårt enda användbara skåp. nåväl, jag ska inte klaga - jag älskar vårt kök även om det inte har speciellt många praktiska förvaringsutrymmen. nu ska jag gå ut med maja en runda innan jag ska hoppa in i duschen.

en ledig, helig dag.

jag älskar att vara ledig på måndagar. ska snart titta på days of our lives (jaja, patetiskt, jag vet) och äta frukost, sen blir det en runda till gymet (första på evigheter) och efter det ett litet besök på liseberg tillsammans med storebror, calle och bas. mkt trevligt. ikväll händer det vi alla har väntat på (och som blev inställt igår) - svampplockning. har vi tur blir det kantareller i vitvinssås till middag. hej!

saturday night lights.


ritz, del II.

idag har jag jobbat min sista söndag (ok, bortsett från en fjuttig liten söndag efter vi kommer hem från NY men den räknas inte) och det känns underbart. no more tidiga söndagar, hurra! nu har jag tre dagar kvar att jobba, sen blir det några dagars ledighet/packning innan vi åker. imorgon är jag ledig (och calle också såklart, han har ju semester) och det ska firas med middag på ritz tillsammans med calleföräldrarna! mkt trevligt, eftersom det var alldeles för längesedan vi träffades. hej!

puttin' on the ritz.

kvällen blev middag med malan, som blev carcassone, som blev öl på tre små rum, som till slut blev ritz uteservering med öl och mkt trevligt sällskap (speciellt eftersom c tittade förbi!). imorgon jobbar jag min sista söndag (hurra!) och på kvällen blir det svampplockning i en skog nära dig. godnatt!

a.

det blev alternativ a, middag hemma och senare öl på stan. får besök av bästa malan dessutom, det blir en fin kväll!

a, b, c eller d.

hemma efter en lugn dag på jobbet. ikväll blir det a) middag hemma, öl på stan b) picknick vid havet c) liseberg d) jazzfestivalen e) något annat. nåväl, det ger sig. nu ska jag fortsätta min skåporganisering i köket och sedan ska jag laga mat. hej!


kräfttest.

här kan man läsa om kräfttestet som calle gjorde i onsdags. hej!

fredag morgon (ok, förmiddag då).
1. fina liljor hemma hos mamma & pappa. 2. isbjörn sover middag. 3. gustav busar. 4. nya lampan hos sis! 5. jag provar systers fina ringar. 6. gustav har somnat framför "träsket" (mora träsk).


mindre än två veckor.

jag och mamma har tittat på notting hill och nu är jag så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna. imorgon ska jag baka, packa, köra mot helsingborg, hämta resväskor, hälsa på syster, titta till huset och sedan köra upp mot göteborg igen. mini-semestern är slut för denna gången och nu väntar några dagars jobb innan vi åker till NY - nu är det mindre än två veckor kvar!

just nu:färdigbakade bullar och pappas gurka. mm!


någonting att äääätaaaa...

just nu i vårt kök: bullbak, gurkinläggning och "någonting att äääätaaaa...". väldigt 1950!

gift och barn.

kvällen har spenderats på cats tillsammans med a & s. mkt trevligt att träffas, som alltid. det har blivit mkt diskussioner om barn och giftemål (eftersom jag har fått reda på att ungefär åtta st jag känner är gravida, två st har gift sig och en ska gifta sig - det är som en epidemi). en gemensam vän är nu inne på sitt tredje barn (hur man kan välja att skaffa inte bara ett, utan två barn till efter det första föregår mitt förstånd) och verkar glad och nöjd med det. härligt. eftersom typ två av våra vänner i göteborg är gifta är det inte helt vanligt med "jaha-när-ska-ni-gifta-er-och-skaffa-barn-frågor" men för mina vänner som numera bor här nere verkar det snarare vara regel än undantag. rrrryyyys. nåväl, nog om barn. glassen vi gjorde blev mkt god! nu ska jag sova, imorgon är det ny dag och nya tag. hej!

skåne.
1. hittat på stan. 2. glassmaskinen! 3. mammas enorma orchidé. 4, 5 & 6. isbjörn.


glassmaskin!

igår hittade jag och mamma en glassmaskin i förrådet så idag gör jag och calle det här. om det blir lika gott som det låter ska jag utan tvekan inhandla en glassmaskin! återkommer med resultat snarast.

äntligen hemma-hemma.

vi kom ner till skåne vid sju-tiden och har spenderat kvällen hemma hos mamma och pappa. mkt, mkt skönt. nu har vi druckit lite vin och ätit choklad (förutom pappa som lägger in gurka för fulla muggar) och jag ska snart sova. isbjörnen ligger i sängen bredvid mig och calle, precis som det sig bör. jag har för första gången på länge kollat läget på hemnet för att konstatera att det finns många fina små hus nära havet i skåne (nära havet mkt viktigt eftersom jag måste ha min krabbfria zon). nåväl, någon gång i framtiden blir det kanske ett eget litet hus. imorgon ska vi för övrigt ta med oss isbjörnen på kantarelljakt, tydligen kan golden retrievers vara bra på att lukta upp svamp. vad snuckigt! godnatt!


fina mammor och isbjörnar.


stay (far away so close).

sitter i köket med dagens andra kopp kanelthé och har hamnat i någon form av matkoma efter kvällens pizza (för övrigt den tredje pizzan på kort tid, mkt dålig karaktär). har gått omkring som en zombie på jobbet precis hela dagen och lyckades med konstverket att välta ner en trave glas som stod och balanserade på en kant. nåväl, innan var mamma, pappa, hund, bror, svägerska och bas här och fikade. mkt trevligt, som alltid. imorgon åker jag och c ner till skåne för några dagars välbehövlig semester. c åker upp på onsdag igen eftersom han ska på kräftprovning med GP och jag stannar nere ända till fredag. hurra! nu ska jag packa inför morgondagen och sedan blir det ett avsnitt twin peaks. hej!

e-le-va-tion!

gud, vilken fin kväll. jag och en p på hennes balkong, och självklart U2 i bakgrunden. nu - sova själv i vår jättestora säng, jag ska sova horisontellt, vertikalt och allt däremellan (och ja, jag kan ändå konstatera att jag har blivit en av de som hatar att sova själv, för finns det något bättre än en sovande calle bredvid mig? nä, knappast). godnatt!

baby, baby, baby, light my way.

wow. where the streets have no name, ultraviolet (light my way), sunday bloody sunday, vertigo, desire... det var en fantastiskt konsert. mkt mäktigt att titta på alla dessa människor som i kör sjunger med i precis alla låtar. underbart. godnatt!

RSS 2.0