Baklängesmatsedeln vecka 19

Bam, där satt den. Ungefär så tänkte jag i lördags kväll när vi satte oss till bords och högg in på texmexmiddagen vi hade dukat fram. Så himla gott, alltihopa. Den här veckan har faktiskt varit en riktig höjdarvecka i matväg! Vi har ju ätit allt från enkla, fyllda pitabröd till sallad med friterad getost. Såhär ser baklängesmatsedeln ut!
 
I måndags värmde vi pitabröd som vi fyllde med sallad och grönsaker, soltorkade tomater, oliver, valnötter och smulad fetaost. De andra fick även nötfärsbiffar till.
 
I tisdags åt vi sojafärsbullar i tomatsås och till det hade vi tagliatelle, riven pecorino och en kålsallad med salladslök.
 
 
I onsdags åt vi zucchini- och majsfritters med en stor kålsallad till.
 
I torsdags gjorde vi en stor sallad med sparris och päron som vi toppade med friterad getostoch saltrostade valnötter.
 
I fredags åt vi pizza.
 
I lördags åkte vi till landet och på kvällen passade vi på att grilla. De andra fick flankstek som Calle marinerade på fredagkvällen, och förutom det hade vi vetetortillas, frijoles refritos, salsa molcajete, grillad ananassalsa, guacamole och picklad rödlök. Till efterrätt friterade vi churros som vi åt med en rosmarinkolasås.
 
Idag är det söndag och på väg hem blev vi bjudna på snabbgrill! Rotselleri, aubergine och purjolök (som blev så mjäll och söt på grillen, mums!) och korv med bröd. Ljuvligt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lena L

Ska prova de vegetariska biffarna / Lena

Svar: Kul, gör det!
Charlotta Ljungblad

2020-05-11 @ 14:30:27
Postat av: Nora

Wow, allt det där lät ju så himla gott (förutom pizza)! Jag ska nog köpa hem lite pitabröd. Förresten, älskar tallriken, vart köpte du den?

Svar: Visst är den fin? Den kommer från Gustavsbergs Porslinsfabrik!
Charlotta Ljungblad

2020-05-11 @ 20:13:37
URL: http://noraellie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0