Blåbärskaka med vallmo

I skogen bakom vårt hus på landet finns det fullt med blåbär. Ljuvligt! Emma har gjort blåbärssylt, jag har gjort marmelad med blåbär och grape och några bär hamnade i den här kakan som vi åt till eftermiddagsteet en regnig måndag för några veckor sedan.
 
 
Jag är svag för det mesta med vallmofrön, och den här kakan är inget undantag. Receptet kommer från ett gammalt nummer av Allt om Mat.
 
Blåbärskaka med vallmo
10 bitar
 
200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
210 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk blå vallmofrön
2 dl blåbär
2 ägg
1 dl naturell yoghurt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en avlång form som rymmer 1 liter. Vispa smör och socker luftigt och blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, vallmofrö och blåbär i en annan bunke. Vispa ner ett ägg i taget i smörsmeten. Tillsätt yoghurt och mjölblandningen och blanda till en tjock smet. Bred ut i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter. Låt kakan svalna i några minuter och stjälp sedan upp på ett bakgaller. Servera ljummen.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Herreguuu vad gottigt!!!

Svar: SÅ god! :)
Charlotta Ljungblad

2020-07-30 @ 14:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0