Chili sin carne

Chili sin carne med vegofärs har jag haft sparat i min måste-prova-lista ett bra tag, kanske mest för att påminna mig om att jag helt har glömt av den här gamla klassikern som jag åt minst en gång i veckan när jag var student på Göteborgs Universitet. Den blir bäst av att förberedas dagen innan och smakar extra gott med en riktigt lagrad cheddar på toppen (Black Bomber är min favorit!).
 
 
Har du ingen torkad chili hemma - skaffa. Vi har alltid ett helt gäng på lager och det ger en fin smak till de flesta grytor.
 
Chili sin carne
2 portioner + matlåda
 
1 stor gul lök
1 stor klyfta vitlök
1 msk paprikapulver
en gnutta cayennepeppar
1 hel, torkad chipotle
400 g vegofärs
400 g vita bönor på burk
400 g hela tomater på burk
1 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
salt, nymald svartpeppar
 
Häll kokande vatten på den torkade chilin och låt dra i en halvtimme. Tärna lök och riv vitlöken och fräs i olja i en stor gryta. Mixa den uppblötta chilin och fräs tillsammans med löken, och tillsätt sedan även paprikapulver, tomatpuré pch cayennepeppar. Blanda i färsen och rör runt. Häll på krossade tomater och soja och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt puttra på låg värme i minst en halvtimme och blanda sedan ner bönorna. Servera med ris, gräddfil och riven ost.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Mumsigt, jag gjorde igår och bjöd på famlien :)

Svar: Vad kul att höra!
Charlotta Ljungblad

2019-11-24 @ 14:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0