Knäckig rabarberpaj

Imorgon är det äntligen fredag. Det har varit en såndär vecka när det känns som om man sprungit ett maraton, ni vet. Jag längtar redan efter AW med utlovat bubbel och plock hemma hos vänner på Kungshöjd, men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, äta finlunch med min partner in crime och svänga inom Saluhallen på väg hem. Jag är ohemult sugen på praliner och ost!
 
 
När vi var i Skåne senast skördade jag årets första rabarber och gjorde då den här knäckiga rabarberpajen som är helt fantastiskt god. Något till helgen, kanske? Vi hörs, kompisar!
 
Knäckig rabarberpaj
6-8 portioner
 
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
 
Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål och smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Skär rabarbern i mindre bitar (jag tycker 2-3 cm är lagom) och lägg i en smord pajform. Bred på knäcksmeten och grädda i mitten av ugnen 40-50 minuter tills pajen fått fin färg.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Mumsigt!

2019-05-11 @ 13:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0