Buffelmozzarella med blodgrape

Förra veckan hade vi MBT med tema ost och jag funderade länge på vad jag skulle bjuda på. Till sist var det kylskåpsrensandet som avgjorde det, för vi hade massor med buffelmozzarella i kylskåpet som behövde användas upp. Stackars oss (inte). 
 
 
Kombinationen buffelmozza och blodgrape hade jag aldrig kommit på själv men tack Strandvägen 1 och Maud Onnermark för inspirationen! Ljuvligt var det (och i sedvanlig ordning har jag ändrat lite i receptet).
 
Buffelmozzarella med grapefrukt
4 förrätts-portioner
 
4 bollar buffelmozzarella
2 blodgrape
40 g pinjenötter
1-2 msk honung
2 msk fin olivolja
1 näve basilikablad
 
bröd att servera till (vi hade focaccia)
 
Låt mozzabollarna rinna av i ett durkslag. Skär bort skalet från blodgrapen och skär ut hinnfria klyftor. Rosta pinjenötterna i en medelvarm panna - se till så att de inte bränns vid! Riv osten i mindre bitar och fördela på ett fat. Fördela grapefrukten över mozzan, strö över pinjenötter och ringla över honung och olivolja. Avsluta med basilikablad, nymald svartpeppar och lite flingsalt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emelie

Mozzarella och pinjenötter passar så sjukt bra ihop 😍 vattnas i munnen 😍

Svar: Eller hur! Galet gott!
Charlotta Ljungblad

2019-03-13 @ 07:09:02
URL: http://emelivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0