Baklängesmatsedeln vecka 30

Ah, vilken vecka det har varit! Varmt väder, båtturer, pizzafredag med vänner, bubbel, sena kvällar på trädäcket, bad och massor med god mat. Svensk sommar, alltså. Svårslaget. Nu ska jag klappa på Nelson som ligger här bredvid, men först - baklängesmatsedeln.
 
 
I måndags gjorde vi rabarberquorn med bland annat gräslök och sambal oelek, den åt vi med ris.
 
I tisdags grillade vi. Flankstek till de andra och paprika och lök till mig (i en gjutjärnspanna på grillen, blev fantastiskt gott). Till det hade vi vetetortillasguacamole, salsa molcajete, riven cheddar, crème fraiche och svarta bönor.
 
I onsdags var det en såndär dag man paketerar i en liten ask och plockar fram den 5 november när det regnar från sidan och blåsten yr i Göteborg. Efter en heldag på havet kom vi hem, dukade upp middagen utomhus och festade till det med något så enkelt som skaldjur till de andra och nypotatis, gräddfil och gräslök till mig. Alla nöjda.
 
I torsdags gjorde vi en slags sallad med grillad majs, färsk koriander, svarta bönor och tomater. Istället för dressing grillade vi lime som vi pressade över, och som tillbehör hade vi quesadillas med avokado och ost.
 
I fredags gjorde vi inte många knop, men på kvällen slog vi på stort och hade pizzafredag! Eftersom våra vänner kommit upp gick vi bananas med pizzorna och gjorde ett helt gäng. En toppade vi med crème fraiche, getost, pinjenötter, rucola och päronreduktion, en med tomatsås, oliver, mozzarella, färsk basilika och riven parmesan, en med crème fraiche, fänkål, kanderad citron, dill och fänkålsolja, en med karamelliserad gul lök, rödlök, salvia och babygrönkål och en med crème fraiche, riven fontina, syrad brysselkål och svartkålschips
 
I lördags åkte vi till Helsingborg eftersom min syster hade födelsedagskalas, och det bjöds som alltid på så himla mycket gott! Tre olika sallader - en med vattenmelon, fetaost och rucola, en med potatis och kapris och en nudelsallad. Till salladerna åt vi ostbricka, kalla såser och det fanns även kallskuret till köttätarna. Till efterrätt åt vi vaniljglass med varma hallon och krossad turkisk peppar.
 
Idag är det söndag och till middag har vi ätit rester som blev över från kalaset. Vi kylskåpsrensade även fram en finfin pastasallad med  bland annat pesto, rucola och salladslök.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ajli Müller

Jag är så glad att läsa att du åt nypotatis, sådär bara. Förra sommaren frågade pappa, grillmästare, vad jag ville ha till middag. Jag sa "potatis" och han sa "med vad?" och jag svarade "smör och gräddfil!" ;D

Svar: Haha, men det ÄR ju verkligen något av det bästa som finns!
Charlotta Ljungblad

2019-07-29 @ 07:33:51
URL: http://ajlimuller.se/
Postat av: Mirjam Therese

Åh vad spännande med rabarberquorn! Har faktiskt knappt tänkt på hur rabarber kan användas i mat innan, men det får det verkligen bli ändring på nu!

Svar: Vad kul, det är verkligen supergott!
Charlotta Ljungblad

Postat av: Emelie

Wow vad smarrigt 😊 för mig blev det soppa med krispiga ostflarn 🌼

Svar: Låter väldigt gott det med!
Charlotta Ljungblad

2019-07-30 @ 12:01:42
URL: http://emelivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0