(En väldigt enkel) Gulasch

Äntligen, ÄNTLIGEN är det lite vardag igen. Visst är det fint att vara ledig men efter den senaste veckans transportmaraton (tour de Skåne, landet och stan) är det ju oändligt skönt att vara hemma igen. Från och med imorgon är det dessutom en ny vardag för vår del eftersom jag börjar jobba två dagar i veckan och Calle går hem på delad föräldraledighet. Det ska bli kul!
 
 
Med vardagen kommer vardagsmaten. Hejdå riven tryffel, hej mustiga soppor, grytor och surdegsbröd. Som den här goda och überenkla gulaschgrytan som är precis så som jag gillar gulaschgrytor - tjocka, mustiga och utan kött. Gör den med fördel dagen innan den ska ätas och servera med surdegsbröd med något matigt ovanpå (till exempel hummus, mandelsmör eller avokado).
 
Vegetarisk gulasch
2 portioner + matlåda
 
3 potatisar
3 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
1,5 tsk hel kummin, mortlad
1 msk paprikapulver 
1 tsk rökt paprikapulver
1 liter grönsakbuljong
 
smetana, 1 burk (vispa gärna upp den)
hackad persilja, 1 dl-ish
 
Dela löken i klyftor och skiva vitlöken tunt. Fräs i olja i en stor gryta. Skala potatisen och skär i kuber och lägg den i pannan med löken. Tärna paprikan i grova bitar och fräs tillsammans med löken och potatisen. Rör ner tomatpuré, paprikapulver och mortlad kummin, grönsaksbuljong och krossade tomater. Låt gulaschen småputtra på svag värme tills potatisen är helt genomkokt, och som jag skrev ovan - gör den dagen innan om du har möjlighet. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och servera med smetana och färsk persilja.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0