Dillmarinerade kronärtskockshjärtan

Vi har tagit julfirandet till Skåne och hela familjen sitter as we speak och dricker Bloody Marys och kollar på en fantastiskt fin dokumentär om Patrik Swayze. Ikväll har vi (äntligen!) skippat julmaten och gjorde istället ett helt gäng olika tapas - bland annat dillmarinerade kronärtskockor som blev SÅ goda. 
 
 
Receptet kommer från Allt om Mat.
 
Dillmarinerade kronärtskockshjärtan
4-6 portioner
 
1 burk kronärtskockshjärtan
1 vitlöksklyfta
1 citron
0,5 dl olivolja
3 msk dill, hackad
salt, nymald svartpeppar
 
Häll av kronärtskockorna i en sil så att vätskan rinner ur. Skala och riv vitlöken. Skölj citronen, riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda vitlök, citronskal, citronsaft, dill och olja. Krydda med salt och peppar och vänd ner kronärtskockorna. Låt stå och dra i några timmar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda Bakar

Mumsigt!!

2020-01-01 @ 11:18:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0