Halloumisallad med jordgubbar

Lördag morgon, bäst i världen. Det regnar ute och vi skrotar omkring här hemma i PJ. Dagens planer är högst oklara och det enda vi vet säkert är att samtliga vill äta hamburgare och pommes ikväll, så hamburgare får det bli. Längtar redan.
 
 
På helgerna äter vi ofta lunch ute, men om vi inte gör det blir det något som går snabbt att göra - som til exempel sallad. Den här halloumisalladen med quinoa och jordgubbar svängde jag ihop på landet för några helger sedan när samtliga i sällskapet (läs: Calle) höll på att braka ihop av hunger. Receptet kommer från Köket.
 
Halloumisallad med jordgubbar
4 portioner
 
3 dl kokt quinoa
500 g jordgubbar, kvartade
250 g tomater, delade
1 avokado, tärnad
0,5 gurka, skivad
200 g halloumi
1 paket blandad sallad
1 dl rostade pecannötter
några myntablad
vinaigrette (jag gör oftast med raps- eller olivolja, dijonsenap, riven vitlök, honung, salt och peppar)
 
Lägg quinoa, sallad och resterande grönsaker och jordgubbar på ett stort fat. Blanda vinaigretten och häll över. Toppa salladen med stekt halloumi, rostade pecannötter och garnera med myntablad. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ajli Müller

jag måste göra sallad fel, för mig går det INTE fort att göra XD Ser underbart ut icke desto mindre! Antar att det är för att jag inte hackar och skivar så effektivt.

Svar: Så kan det vara - eller så är det jag som är snabb (och eventuellt lite slarvig haha).
Charlotta Ljungblad

2019-08-11 @ 11:26:24
URL: http://ajlimuller.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0