Friterad getost

Jag ligger fasligt mycket bakom när det gäller att skriva ner recept, om man säger så. Den här friterade getosten åt vi i våras någon gång... Jag har för övrigt fått dille på just getost den senaste tiden och är på Hildas var och varannan dag för att köpa en bit av VGG* som råkar vara min och Calles just nu absoluta favoritost. 
 
 
I den här salladen är det dock ingen fancypants-ost utan en såndär billig, ganska tjock rund historia man köper i en vanlig mataffär. I salladen är det blandade gröna blad, ugnsrostade rödbetor, tomater, rostade valnötter och puffat bovete. Den är dressad med en honungsdijonsdressing.
 
Friterad getost
2 portioner
 
1 stor bit getost (som går att dela i 2 tjocka bitar)
1 dl vetemjöl
2 dl panko
2 ägg
olja att fritera i
 
Värm oljan i fritös till 165 grader. Dela getosten i 2 tjocka bitar och doppa sedan först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Se till att täcka hela getosten! Sänk försiktigt ner i oljan och fritera tills osten har fått en gyllenbrun färg, det tar 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
 
*VGG = Världens Godaste Getost, en Tomme.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fia

provade ikväll o de va så gott!!

Svar: Kul att höra!
Charlotta Ljungblad

2019-08-08 @ 23:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0