Ugnspannkaka

"Har vi någonsin ätit en god ugnspannkaka? Har vi någonsin lagat en god ugnspannkaka? Finns det ens en god ugnspannkaka?" frågade jag Calle tidigare i veckan och fick svaret "Nej. Nej. Nej." Trots det bestämde vi oss för att prova, för något magiskt måste det ju vara med den här rätten som så många (barnfamiljer) håller som en riktig vardagsfavorit. Jag gillar hela grejen med att just den här varianten var väldigt fluffig för den där stabbiga varianten vi fick i skolan var ingen höjdare faktiskt och jag tror att vi säkert kommer att göra ugnspannkaka igen för det var helt ok, men vi får nog klura lite till på hur vi kan göra den något mer, well, intressant.
 
 
Vi hade rårörda lingon och en spetskålssallad till och de andra åt även bacon. Receptet hittade vi hos Annika.
 
Fluffig ugnspannkaka
2 portioner + matlåda
 
5 ägg
150 g vetemjöl
4 dl mjölk (vår Kåhögmjölk har en fetthalt på 4-4,3 procent)
1,5 tsk salt
1 tsk råsocker
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och mjöl. Späd med mjölken (lite i taget) och sikta slutligen ner salt, socker och bakpulver och blanda försiktigt. Smörj en stor ugnsform (vår är 32*24 cm om jag inte minns alldeles fel) och häll i smeten och grädda i ungefär 30 minuter tills ugnspannkakan rest sig och blivit fluffig. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kourtney Yasmine Styles

Har för mig att min mamma gjorde ugnspannkaka med saffran i när vi va små.... absolut inte OFTA (!) kan nog räkna gångerna vi åt ugnspannkaka på en hand, men tror vi tyckte den va helt ok. (Godare med vanlig, tunnpannkaka dock!) =)

Svar: Haha håller med, helt klart godare med tunnpannkaka! :)
Charlotta Ljungblad

2018-09-24 @ 19:21:20
URL: http://betterwords.blogg.se/
Postat av: iseedee

Ugnspannkaka har jag inte ätit sedan skoltiderna.. egentligen saknar jag det. Det verkar dock inte så svårt att göra själv, så jag kanske borde prova.

Svar: Gör det, det var väldigt enkelt!
Charlotta Ljungblad

2018-09-25 @ 20:02:10
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0