Gravade äggulor

Livet. Igår firade vi efter att ha varit på ett rutinultraljud där allt såg fint ut och idag sörjer vi eftersom familjens älskade Isbjörn inte längre finns. Kontraster så det räcker och blir över för min del, men vad kan man göra? Det är bara att köra på. Jag skulle kunna skriva meter efter meter om hur mycket jag älskade den där hunden men jag orkar inte, så jag tycker vi pratar om mat istället.
 
 
Tove serverade gravade äggulor som tillbehör till en pastarätt hon bjöd på när vi firade efter-förnyår för några veckor sedan. Otroligt häftig smak, och det liknar inget jag har smakat förut. Vi rev det alltså över pasta, och enligt Buffé (där originalreceptet kommer ifrån) passar det bra att riva över sallader, risotto och pasta.  
 
Gravade äggulor
4 stycken
 
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor
 
Blanda socker och salt. Strö ut hälften av blandningen i en liten form, ca 15*20 cm. Gör fördjupningar i blandningen och lägg ner en äggula i varje. Strö försiktigt över resten av salt- och sockerblandningen. Täck med plastfolie och förvala i kylskåpet i fyra dagar.
 
Sätt ugnen på 80 grader. Lyft upp äggulorna och borta försiktigt av överflödligt salt. Skölj gulorna i en skål med kallt vatten och torka försiktigt av med hushållspapper. Lägg gulorna på en bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller mitt i ugnen. Låt torka i ca 2 timmar tills de är helt torra (och riv sedan alltså över något gött). De kan förvaras i kylen i upp till en månad i en lufttät burk.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Therese

Mums! Undrar om man kan få min sambo tillika ägghatare att äta detta?! En kram till dig för Isbjörnen❤️ Åsså en extra för den lille bebisen🤗 Kul!

Svar: Tack snälla!
Charlotta Ljungblad

2018-05-15 @ 21:55:34
Postat av: Ida

Grattis till liten! Beklagar verkligen isbjörn. 🐾

Svar: Tack snälla!
Charlotta Ljungblad

2018-05-16 @ 06:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0