Chokladglass

Det må vara kallt men glass äter vi ändå (speciellt vissa i familjen som innan idag fick feeling på glass pga solsken och fågelkvitter, nämner inga namn...) Chokladglass är den senaste i raden av försök till nya smaker och den här blev toppen!
 
 
Receptet kommer såklart från vår glass-husgud, Annika på Smaskens.
 
Chokladglass
mycket...
 
5 äggulor
1 dl råsocker
3 dl vispgrädde
4 dl gammaldags mjölk
2 krm eko vaniljpulver
150 gram choklad (minst 70 procent kakao), bruten i småbitar
 
Hetta upp grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull. Vispa äggulor och socker pösigt i en (rostfri) bunke som passar bra ovanpå kastrullen. Häll den heta gräddmjölken över äggvispet och blanda noga. Skölj ur kastrullen, fyll den till knappt en tredjedel med vattnet och placera skålen ovanpå. Vispa runt i glasskrämen och låt den sjuda ovanpå det småkokandet vattnet tills att den tjocknar. Lägg den sönderbrutna chokladen i en skål, häll på hälften av glassmeten och blanda ordentligt. Häll över resterande glassmet och blanda samman. Låt krämen svalna och ställ därefter in i kylskåpet för att svälla och bli nerkyld. Ställ lämplig form i frysen. Kör glasskrämen i glassmaskin och häll sedan i formen för att frysa över natten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pee

Hur länge ska jag bära runt på chokladen i småbitar?

Svar: HAHAHAHA! DAMN YOU AUTOCORRECT!
Charlotta Ljungblad

2018-03-14 @ 22:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0