Vaniljbullar

När vi är ute på havet har vi alltid med oss fika, och oftast brukar det vara någon slags bullar eftersom det är enkelt att ha med sig. I helgen gick vi Orust runt med båten, och någonstans mellan Grundsund och Gullholmen puttrade vi fram och drack kaffe och njöt av de här vaniljbullarna som jag och Clara bakade dagen innan.
 
 
Kanel- och kardemummabullar i all ära, men den här fyllningen med massvis av smör och vanilj är riktigt god. Receptet kommer från Ica.
 
Vaniljbullar
30-ish stycken
 
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl socker
2 tsk hel kardemumma, stött
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl
 
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl vaniljsocker
0,5 dl vaniljsocker
(0,5 msk mald vaniljstång)
 
1 ägg
pärlsocker
 
Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under handduk i ungefär 40 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Dela degen i två bitar och kavla ut till två fyrkanter (som ska vara ungefär 3 mm tjocka). Bred på fyllningen och rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna i bullformar (OBS jag hade slut på bullformar och gjorde istället snurror av degen, vill du göra det istället kan jag rekommendera att du googlar hur man ska göra, det gjorde jag haha). Låt jäsa till dubbel storlek i ungefär 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna tills de är gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt vaniljbullarna svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mia

Herregud vad gooooda de ser ut!!!!

2018-06-18 @ 20:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0