Trofie med pesto och zucchiniblommor

Nu är det säsong för zucchinis och om det inte hade varit för de förbenade rådjuren hade vi antagligen haft ett gäng zucchinis att skörda redan nu. Nåväl, i Italien fick jag min zucchinidos stillad för en av dagarna gjorde jag en trofiepasta med zucchini och zucchiniblommor till lunch. Fantastiskt gott!
 
 
Har du inga zucchiniblommor får du helt enkelt hoppa över det och istället blanda ner lite mer hyvlad zucchini.
 
Trofie med zucchiniblommor
2 portioner
 
2 portioner trofiepasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 småzucchinis med blomman kvar
0,5-1 dl pesto
0,5-1 dl ricottaost
parmesan till servering
salt, nymald svartpeppar
 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka lök och vitlök fint och stek i rikligt med olivolja på medelvärme tills bitarna blivit mjuka. Ta bort blommorna från zucchinin och lägg åt sidan. Hyvla zucchinin tunt (med mandolin eller osthyvel!) och riv zucchiniblommorna i två bitar och blanda ner i löken. Tillsätt pesto och ricotta och eventuellt lite kokvatten från pastan så inte såsen blir allt för tjock. Blanda pastan med såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Riv över rikligt med parmesan precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: iseedee

Vad gott det ser ut. Så fräscht. :D

Svar: Tack! Det var supergott :)
Charlotta Ljungblad

2018-07-04 @ 09:20:31
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0