Röd vinbärskaka

Jag är svag för vinbär, både röda och svarta (och även vita som vi har i trädgården) men kanske mest för svarta om jag tvingas välja. Av svarta vinbär gör vi sylt, gelé och vi blandar ner dem i pannkakssmeten, men de röda tycker jag gör sig väldigt fint i kakor. Den här enkla godbiten gjorde Bibbi till fikan en dag och jag tog om typ tre gånger. Minst. Till och med Calle smakade! Plötsligt händer det.
 
 
Receptet kommer från den klassiska kakboken Sju Sorters Kakor och kallas egentligen Kerstinkaka.
 
Röd vinbärskaka
10-12 bitar
 
125 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl röda vinbär
 
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sedan det smälta smöret. Häll smeten i formen och häll på de röda vinbären. Grädda i 30-ish minuter tills kakan fått en fin, gyllenbrun färg. Låt den svalna något och lossa sedan försiktigt på formens kant. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mia

Låter såååååå gott!!!!!

2018-07-31 @ 20:55:33
Postat av: Mia

Låter såååååå gott!!!!!

2018-07-31 @ 20:55:53
Postat av: Mia

Låter såååååå gott!!!!!

2018-07-31 @ 20:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0