Rabarberkaka med kardemumma

Semestermodet fortsätter och idag ska jag koka rabarberchutney! Vi har nämligen några stjälkar kvar att skörda och jag tänker att en chutney kan vara bra att plocka fram i oktober när det är snålblåst och regn från sidan och längtan efter varma sommardagar är stor.
 
 
Om även ni har rabarber kvar i trädgården kan jag varmt rekommendera den här goda kakan som Bibbi bakade i mitten av maj när rabarbern precis var redo att skördas.
 
Rabarberkaka med kardemumma
6-8 bitar
 
100 g smör
1 tsk kardemummakärnor, stötta
2 ägg
3 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
3-4 tunna stjälkar rabarber
riven kokos till formen
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det bli brynt. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt och blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av kardemumman. Rör ner smöret i äggsmeten och vänd därefter i mjölblandningen. Smörj en form (24 cm) med löstagbar kant och bröa den med riven kokos. Häll smeten i formen. Skär rabarbern i stavar (och dela på längden om de är tjocka). Lägg i ett fint mönster. Strö resten av kardemumman över kakan. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig och seg. Låt svalna något innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Miah

It sounds lovely!!!!

Svar: It was!
Charlotta Ljungblad

2018-07-20 @ 11:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0