Malins bärpaj

Den senaste tiden har vi skapat många fina minnen att spara och plocka fram när det är orkanvindar och minusgrader, och idag var inget undantag. Min nära vän tillika kollega Malin kom förbi och med sig hade hon sin berömda bärpaj som var fantastiskt god.
 
 
Att inte grädda pajen med bären på utan lägga på dem efter att pajen har varit i ugnen är ju toppen för mig som inte alltid är sådär överförtjust i just varma bär.
 
Malins bärpaj
8-10-ish portioner
 
125 g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
1 ägg
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
massor med bär av valfri sort
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna något och toppa med massor av bär. Servera med vaniljsås eller glass (eller ät som den är).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ewamay

Låter onekligen jättegott!

2018-08-04 @ 07:56:37
Postat av: Anonym

Mumsigt!!!!!

2018-08-04 @ 22:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0