Muhammara

När vi äter soppa och bröd tycker jag det är gott att ha en matig röra till, som exemelvis hummus eller som den här godingen - muhammara. Jag har gjort muhammara efter lite olika recept men den här varianten som kommer från Ann-Louise är helt klart en favorit.
 
 
Spara det som inte går åt - röran håller i kylen i 3-4 dagar.
 
Muhammara med soltorkade tomater och bönor
4-ish dl
 
700 g röda paprikor 
125 g valnötter
20 g soltorkade tomater
1 stor vitlöksklyfta
1,5 dl vita bönor
1 ekologisk citron, rivet skal och juice
0,5 dl olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk rökt paprikapulver
ca 1 krm cayennepeppar (beroende på hur het röra du vill ha)
1 tsk spiskummin
flingsalt
 
Rosta paprikorna hela högst upp i ugnen (eller dela dem på hälften om de är stora) på grilleffekt tills alla sidor är nästan helt svarta. Låt svalna i en skål som du täcker med plastfolie. Dra därefter av skalet och plocka bort kärnorna. Rosta valnötterna i mitten av ugnen på 180 grader i 7-10 minuter (se till så att de inte bränns vid!) och låt sedan svalna. Mixa allt förutom salt och cayennepeppar i en mixer till du får en slät massa. Smaka av med kryddorna tills du får röran så stark som du vill ha den. Häll över i en skål och ringla över olivolja. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: mittgodastefinaste

Håller med! En soppa ska toppas med något! Gärna något lite "tuggigt"

Kram Jenny

2018-02-24 @ 07:54:40
URL: http://mittgodastefinaste.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0