Vit chokladkaka med citron

Till påsk gjorde Bibbi en vit chokladkaka som jag har tänkt på allt sedan dess. Vit choklad kan ju i vissa fall bli lite för sött, men i den här kakan med citron blir det bara PERFEKT.
 
 
Receptet kommer ursprunligen från Roy Fares. 
 
Vit chokladkaka med citron
10 bitar
 
200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
smör och kokosflingor till formen
 
Värm ugnen till 170 grader, varmluft. Smörj en rund form med avtagbar kant (22 cm) med smör. Strö kokosflingor i botten och på kanterna. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll ner det i chokladen. Rör runt tills chokladen smält och ställ skålen åt sidan. Vispa ihop ägg, strösocker och salt lite lätt i en bunke. Rör ner den smälta chokladblandningen. Rör ihop vetemjöl och vaniljsocker i en skål och blanda ner i bunken. Tillsätt citronskalet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills kakan fått en jämn, ljusbrun färg. Låt svalna helt och garnera sedan med florsocker.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ewa G

Mums vad gott.

2018-04-16 @ 21:01:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0