Vegansk majonnäs

För några veckor sedan hade vi MBT (=matbloggsträff, ni som vet ni vet) och Rebecka bjöd som alltid på god mat och en stor dos inspiration. Tema var asiatiskt och hon hade gjort steamed buns som vi fyllde med krispig tofu, en uppsjö av toppings och bäst av allt - en vegansk majonnäs med sriracha som var episk.
 
 
Jag provade att göra srirachamajonnäsen här hemma förra veckan och den blev god! Alldeles len och fluffig i konsistensen, och den smakar faktiskt exakt som vanlig majonnäs.
 
Vegansk majonnäs
3 dl ungefär
 
3 msk kikärtsspad
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, nymald svartpeppar
2 dl neutral rapsolja
srirachasås

Mixa kikärtsspadet med senap och kryddorna. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa (jag använde stavmixer men det går säkert precis lika bra att vispa för hand). Fortsätt mixa tills du får en slät och fluffig majonnäs och smaka sedan av med srirachasås tills majonnäsen är så stark som du önskar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise

Hallo!
Long time no see. Hoppas att jag snart får tid till en MBT (hysterisk jobbhöst...). Tills dess MÅSTE jag göra krispig tofu och testa Rebeckas chilimajo. Låter förträffligt!

2017-11-18 @ 10:28:00
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0