Baklängesmatsedeln vecka 18

Det har varit en fin vecka som tyvärr slutade med insikten om att livet kan vara så oändligt fint och så fruktansvärt sorgligt på en och samma gång. Ta hand om varandra och ta tillvara på varje minut.
 
I måndags var det första maj och ljuvligt väder och vi parkerade oss på Cyranos pyttelilla uteservering på Viktoriagatan och festade till det med varsin pizza. Calle åt en med lufttorkad skinka, mozza och pistou och jag och Clara åt en vegetarisk variant med grön paprika, färska tomater, pistou och mozza. Såklart inte lika goda pizzor som de vi brukar göra hemma men helt ok en solig måndagskväll.
 
I tisdags gjorde jag en bulgursallad som jag blandade ner en massa godsaker i, bland annat kikärtor, salladslök, kronärtskocka och massor med småtomater. Salladen åt jag med en kall yoghurtsås med finhackad mynta, pressad vitlök och en klick honung
 
 
I onsdags plockade jag fram tortillabröd och riven ost ur frysen, en burk svarta bönor ur skafferiet och salladslök och färska jalapenos från kylskåpet och trollade ihop ett gäng ljuvliga quesadillas. De åt vi med en sås gjord på Santa Marias chunky salsa blandad med en klutt crème fraiche och en riven vitlöksklyfta.
 
I torsdags var jag på AW på Tranquilo, ett ställe som inte föll mig alls i smaken. Jag beställde in en portion guacamole med majstortillas och en slags yuzuinfuserad vattenmelon med friterad quinoa och avokado men rätterna var så yttepyttesmå att hela gänget var hungriga när vi gick därifrån. Rekommenderas inte alls, med andra ord.
 
I fredags hade Calle ett gäng kompisar över på pokerkväll och när de andra högg in på den vegetariska lasagnen dukade jag upp en ostbricka till mig själv. Älsk på ostbricka, för övrigt! Det äter vi alldeles för sällan. Under vår dagliga fredagsrunda i Saluhallen hade jag köpt med mig tre svenska ostar, bland annat favoriten Kaxige Kal från Sommarhagens Gårdsmejeri. Förutom ostarna hade jag levainbaguette, manchegofyllda oliver, marinerade vitlöksklyftor och några päronskivor. Till efterrätt åt jag praliner från Kanolds.
 
I lördags var vi på middag hos våra vänner och eftersom det var helt fantastiskt väder grillade vi såklart. Vi bjöds på vegetariska hamburgare gjorda på svamp och valnötter (helt galet goda) som vi toppade med tunna skivor getost och karamelliserad lök. Till efterrätt åt vi en rabarberpaj med brynt smör-smuldeg.
 
 
Idag är det söndag och Magnus, Sara och Julia kommer snart på söndagsmiddag. Ikväll ska vi äta pizza eftersom det inte blev någon i fredags och toppar gör vi som vanligt med kronärtskocka, tunt skivad lök, inlagd paprika, jalapenos och mozzarella. Till efterrätt ska vi äta choklad som vi köpte med oss hem från Kanolds i fredags.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Love the quesas!

2017-05-08 @ 21:43:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0