Frallor med aprikoser och hasselnötter

Helg på intåg, tjoho! Som vanligt längtar jag efter några dagars ledighet tillsammans med Calle och Clara, och den här helgen ska vi, precis som förra, inte göra något alls. Älskar just de där helgerna när vi flanerar omkring på stan, svänger inom Saluhallen, äter lunch ute och lagar något gott på kvällen. Livskvalitet, som vår vän Fredrik hade sagt.
 
 
Förra helgen bakade jag de här frallorna med aprikoser och hasselnötter som jag tyckte om men som Calle ratade. Egentligen har jag väldigt svårt för torkade bär i bröd, men jag skar aprikoserna i små, små bitar och det blev väldigt gott! Receptet hittade jag hos Allt om Mat.
 
Frallor med aprikoser och hasselnötter
10 frallor
 
8 g jäst
4,5 dl kallt vatten
420 g siktat dinkelmjöl
180 g vetemjöl special
1 dl hackade aprikoser
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 msk salt
 
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Häll i mjölet tillsammans med aprikoser, nötter och salt och rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8 timmar, ungefär. Skrapa ut degen från bunken på ett väl mjölat bakbord. Dra ut degen till en avlång platta och skär i ungefär 5 cm breda skivor. Vik in ena änden mot mitten och vik sedan över den andra. Vänd med snittytan ner och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Sätt ugnen på 275 grader. Låt frallorna jäsa under bakduk i ungefär 30 minuter. Sätt in plåten i ugnen och spruta in lite vatten med hjälp av en blomspruta. Sänk värmen till 250 grader. Grädda frallorna i en kvart tills de har fått fin färg och en innertemp på 95 grader. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cia

Trevlig helg till Er.

2017-03-10 @ 22:44:11
Postat av: Anonym

Älskar de frallorna pga så smidiga att baka! Älskar dock varken aprikos eller hasselnötter men brukar hälla i pumpakärnor på känn istället och det blir supergott. Tips!

2017-03-11 @ 20:12:08
Postat av: Anna

Älskar de frallorna pga så smidiga att baka! Älskar dock varken aprikos eller hasselnötter men brukar hälla i pumpakärnor på känn istället och det blir supergott. Tips!

Svar: Ah, TACK för tipset!
Charlotta Ljungblad

2017-03-11 @ 20:12:59
Postat av: Mårtenssons kök

Åhh, en sån där helg ser vi fram emot att ha nästa (och nästa och nästa och några till förmodligen) helg. Inte för att denna helgen varit dålig, tvärt om, men det är skönt när det inte finns några planer... inte andra än att njuta av livet helt oplanerat så mycket det går:)
Och nybakta frukostfrallor bör vi ju njuta av då!

Ha en skön söndagskväll, kära ni.
Kramar

2017-03-12 @ 16:40:55
URL: http://www.martenssonskok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0