Fattoush

Den här salladen är en av mina stora favoriter och jag har äntligen införskaffat mig en ny flaska granatäpplesirap så att jag kan göra den här godingen om och om igen i sommar. Receptet hittade jag hos Zeina.
 
 
Jag åt resterna av salladen till lunch dagen efter och den var precis lika god då, men tänk på att inte lägga på brödet förrän precis innan servering, annars blir det mjukt.
 
Fattoush
2 portioner + matlåda
 
1 liten gurka
2 tomater
2 salladslökar
1 knippe rädisor
1 bunte slätbladig persilja
1 bunte färsk mynta
2 paprikor
1 liten romansallad
 
4 msk olivolja
1 pressad citron
1 msk sumak
1 tsk salt
0,5 dl granatäpplesirap
 
1 stort libabröd
granatäpplekärnor
 
Baka libabröden i ugn tills de får en fin färg och är alldeles spröda. Bryt i mindre bitar och ställ åt sidan. Blanda citron, olivolja, sumak, granatäpplesirap och salt i en stor salladsskål och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och låt rinna av i ett durkslag. Blanda grönsakerna med dressingen och garnera med libabröd och granatäpplekärnor.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Yummie!!!!

2017-07-02 @ 06:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0