Rå ravioli med gorgonzola

Idag vaknade vi upp till ett vintervitt Skåne. Underbart! Att bo i Göteborg är fantastiskt på många sätt, men vädermässigt är det då sannerligen ingen vinstlott. Jag är ledsen, men det är sant. Snålblåst, regn från sidan, slask? Göteborg. Snö som ligger i en dag? Göteborg. Inställda spårvagnar pga en snöflinga som landat på spåret? Göteborg. I Skåne däremot... Nej. Skojar bara, Skåne är inte alltid så mycket bättre, även om jag upplever att snålblåsten och det kostanta slasket inte är lika frekvent förekommande här nere. (Eller är det?)
 
 
Idag ska vi ut och åka pulka har jag tänkt, och ikväll blir det bubbel och något tilltugg innan maten. Jag har tänkt göra de här godbitarna som vi åt på nyårsafton. Fantastiskt goda! Receptet kommer från Paul Svensson.
 
Rå ravioli med gorgonzola
6 portioner, ungefär
 
1 kålrabbi, skalad
1 äpple
50 g gorgonzola + en klick smetana
1 msk äpplecidervinäger
1 msk hasselnötsolja
 
Skiva kålrabbi och äpple i millimetertunna skivor med hjälp av en mandolin. Pensla äpplet med äpplecidervinäger och hasselnötsolja. Vispa gorgonzola med en klick smetana och klicka ut eller spritsa på varje kålrabbiskiva. Täck med äpple och strö över pyttelite havssalt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Mumsigt!

2017-01-09 @ 22:26:06
Postat av: Anonym

Mumsigt!

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2017-01-09 @ 22:26:07
Postat av: Anonym

Mumsigt!

2017-01-09 @ 22:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0