Biff Stroganoff

Jag ska alldeles strax lägga mig raklång på soffan och kolla på några avsnitt av West Wing, oerhört välbehövligt efter en vobb-dag som började klockan sex i morse. Jag är trött, needless to say.
 
 
Men vet ni, den här grytan (i original signerad Tommy Myllymäki <3) är en riktig höjdare! Saltgurkan till är ett måste, bara så ni vet.
 
(Veg-) biff Stroganoff
4 portioner
 
250-300 g valfritt köttsubstitut
(jag använde Anammas filéer som jag stekte och sedan skivade innan jag lade ner dem i grytan)
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2 tsk dijonsenap
3 msk tomatpuré
salt, nymald svartpeppar
3 dl crème fraiche
1 kruka slätbladig persilja
saltgurka
 
Hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i kvartar. Stek filéerna i olja tills de har fått yta och ställ åt sidan. Stek svampen tills den har vätskat av sig, tillsätt sedan löken och vitlöken och stek på medelvärme tills den mjuknat något. Slå på vitt vin och låt det det koka upp och in i grönsakerna. Tillsätt grönsaksfonden, senapen och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar och tillsätt crème fraiche och fint hackad persilja. Blanda ner filéerna precis innan servering och ät tillsammans med ris och massor med saltgurka. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fröken Dill

Vilket bra recept!

Jag älskar stroganoff och har upptäckt att den också blir god med stekt eller grillad halloumi istället för kött. Och såklart den obligatoriska saltgurkan till. MUMS.

Svar: Visst är det gott med hallloumi i? Det har vi också i ibland!
Charlotta Ljungblad

2017-01-11 @ 10:32:05
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Madelein Larsson Wollnik

Åh perfekt med vegorecept

Svar: Vad kul!
Charlotta Ljungblad

2017-01-12 @ 19:54:50
URL: http://madelein.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0