Råraka med smetana, rödlök och tångrom

I helgen festade vi till det med en fin flaska bubbel, och till den åt vi ett enkelt tilltugg som är ack så gott och klassiskt - råraka som vi toppade med smetana, rödlök, tångrom och riven västerbottensost. 
 
 
Det här är en av de bästa smakkombinationerna jag vet, faktiskt, och lite riven västerbottensost på toppen är verkligen pricen över i:et. Annan långlagrad ost går också bra, såklart.
 
Råraka med smetana, rödlök och tångrom
Riv fem (ekologiska) potatisar med skalet på, krama ur och lägg i en bunke. Blanda ner ett ägg, 0,5 msk matolja, 1,5 msk mjöl och en gnutta salt. Forma till små plättar och stek i olja och smör (eller bara olja) på medelhög värme, några minuter på varje sida. Tillsätt eventuellt mer mjöl om smeten vätskat sig. Toppa med smetana, rödkök, tångrom och ost.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Oh yes, den där osten på toppen är verkligen toppen! Så skönt att helgen kunde ge er glädje och lysa upp en smula,
stor kram

Svar: Ja, helgen var en riktigt energipåfyllare! Hurra! Kram till er båda!
Charlotta Ljungblad

2017-03-01 @ 19:53:09
URL: http://www.martenssonskok.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0