Pitabröd som på Falafelbaren

Pitabröd är en såndär sak som vi alltid har i frysen. Perfekt att plocka fram precis när som helst och fylla med, well, precis vad som helst.
 
 
Det här receptet hittade jag i Coops medlemstidning Mer Smak och kommer ursprungligen från Falafelbaren.
 
Pitabröd
10 stycken
 
5 g jäst
4 dl kallt vatten
2 tsk salt
9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
 
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och mjölet, lite i taget, under omrörning. Arbeta degen ungefär 5 minuter med maskin - degen skall vara lätt kladdig! Täck bunken med plast och ställ att jäsa i kylskåpet i 12 timmar. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa en halvtimme under bakduk. Sätt ugnen på 250°. Platta ut bollarna tills de är ungefär 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäs ytterligare en halvtimme under bakduk. Lyft över bakplåtspappret till en uppvärmd ugnsplåt och ställ in i ugnen. Grädda tills bröden rest sig, det borde ta ungefär 5 minuter. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda Z

Superdupertack för recept :) Ska prova idag!

2016-10-25 @ 12:33:53
Postat av: mårtenssonskök

Vi brukar ha naanbröd i frysen och nope, inte är vi så duktiga och bakar dom själv:)
Kram på dej!

Svar: Naanbröd gör jag icke själv heller, hoho. Där går gränsen :=)
Charlotta Ljungblad

2016-10-25 @ 18:15:54
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0