Hamburgerbröd

Jag skulle inte säga att fredagspizzans stjärna har börjat dala men det har däremot tillkommit en ny favorit till helgmaten - hamburgare. Jag gör diverse vegetariska varianter (men lyckas aldrig få den som bra som på Burgersson...) och Calle köper kött i Saluhallen och följer en liten ritual under tillverkningen av sina burgare. Det ska tryckas med tallrikar och stekas på hög värme och gud vet vad. Det är en hel vetenskap.
 
 
Hamburgerbröd gör vi enligt Flippin' Burgers recept, och de vi inte äter upp fryser vi in. Perfekt att ha på lut i frysen!
 
Hamburgerbröd som på Flippin'
12 st
 
425 g vetemjöl special
12 g strösocker
20 g jäst
2,5 dl standardmjölk
25 g honung
37 g rapsolja
 
1 ägg
1 nypa salt
1 skvätt vatten
 
Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Väg upp mjöl, salt, socker, mjölk, honung och rapsolja och blanda ner det i bunken. Knåda degen i 10-12 minuter tills degen är elastisk och släpper från bunken. Lägg över plastfolie och låt jäsa i ungefär en timme tills degen har rest sig (enligt receptet ska den jäsa till dubbel storlek - så stor blev aldrig min deg men bröden blev toppen ändå). Knåda degen lätt för hand och dela i två bitar. Forma bitarna till korvar och dela upp i mindre bitar - varje bit ska väga 70 g. Rulla till bullar och lägg på en bakplåtsappersklädd plåt. Platta till lite lätt och låt jäsa under bakduk i ungefär en timme. Sätt ugnen på 225° och vispa ägg, salt och vatten med en gaffel. Pensla bullarna och grädda i 6-8 minuter. När bullarna har en innertemperatur på 93° är de färdiga. Låt svalna på galler under handduk.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pee

Vi provbakade de där flera ggr på jobbet också och fick aldrig till det med jäsningen... fast sen å andra sidan lät ju chefen aldrig någonting jäsa färdigt heller så det kan ju bero på det om era blev bra ändå, det blev aldrig våra...

2016-10-31 @ 21:42:48
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0