Fredagslistan, del 2

Det är #flamingofredag och jag ska snart gå till jobbet. Första veckan tillbaka efter min mini-föräldraledighet har varit riktigt bra men nu ser jag fram emot en helg på hemmaplan. Vi ska gå till Bondens Marknad i Haga (för att bunkra kål, såklart...), lämna båtkapell på Öckerö och äta hamburgare, och så ska jag nog baka ett bröd eller två.
 
Jag har feeling så vi kör på en fredagslista den här veckan också, tycker jag. Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg! Hej sålänge!
 
Hej Matrepublikan! Största bedriften i köket den här veckan?
Hej! Det får nog bli surdegsknäcket som jag och Calle knåpade ihop igår kväll. Jag har ju som mål att inte köpa bröd, och även om knäcke innan har varit undantaget det löftet är det nya tider. Speciellt när det är så enkelt att göra eget. Och så himla, himla gott!
 
Helgmat!
 
Vad ska ni äta i helgen?
Ikväll är vi bortbjudna till några kompisar på AW med bubbel och pizza, och imorgon har vi tänkt göra hamburgare. Jag ska baka briochebröd imorgon förmiddag och Calle ska svänga inom saluhallen och köpa kött. Jag måste dessutom leta upp ett recept på THE vegetarisk hamburgare of the year. Inte helt lätt, har jag märkt.
 
Vad bjuder du på för fredagsfika idag?
Mina kollegor ska få smaka på en mjuk kaka med riven palsternacka (!) och apelsinfrosting. Har bara smakat på smeten än så länge och den var så god! Längtar redan till tre-snåret. Snart så...
 
Några misslyckanden i köket den senaste tiden?
Jag får inte rätt på hur man får till en fluffig couscous. Jag gör EXAKT som det står på paket (-helvetet) men ändå  blir den tung och stabbig istället för luftig och fluffig. VAD GÖR JAG FÖR FEL? Hjälp!
 
Ditt bästa fredagstips?
Börja vid femtiden - öppna en flaska bubbel, ställ fram lite chips (och gärna dip), lyssna på Spanarnas spellista och ha det gôtt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Happy friday!

2016-10-07 @ 12:54:20
Postat av: Anonym

Happy friday!

2016-10-07 @ 12:54:21
Postat av: Isabell

Vilken kul lista! :)

2016-10-07 @ 16:16:15
URL: http://hotelisabell.se
Postat av: Fröken Dill

Jag gillade vegorätts burgare. Lite annorlunda även om de var pyssliga att göra. Har du testat?http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare
Jag har inte provat själv, men min kompis man, som är mästare på couscous, hävdar att enda sättet att tillaga den är att ånga genom att lägga en handduk i en sån där kinesisk bambuångkokare. Glad helg önskar Jenny

Svar: Tack för tipset!!!! Yay!
Charlotta Ljungblad

2016-10-08 @ 10:48:59
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Anonym

Du kan sluta leta!
http://www.javligtgott.se/hamburgare-pa-quornfars/

Grymma burgare! Har aldrig haft i oregano, persilja och feta dock.

Svar: TACK för recept!
Charlotta Ljungblad

2016-10-08 @ 13:30:17
Postat av: Pernilla

jag snodde din fredagslista och använde som söndagslista, för du vet: talanger lånar, genier stjäl. hehe.

Svar: Wohooo! Fint att höra, Pee. <3
Charlotta Ljungblad

2016-10-09 @ 22:30:04
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0