Mont D'or

Calles bidrag till förnyår var en variant av en förrätt som vi blev bjudna på hos några vänner för ett tag sedan. Egentligen ska det vara en speciell ost som heter Mont D'or i den här förrätten men det hittade vi inte så Calle körde på camembert istället och det gick fint det med. 
 
 
Om du inte är sugen på att pilla äggskal går det utmärkt att servera den på det sättet man brukar servera den på - i träförpackningen som osten kommer i med lite folie runt omkring.
 
Mont D'or
Sätt ugnen på 200 grader. Ta av trälocket på ostasken och vira in asken i aluminiumfolie. Låt ovandelen vara öppen! Stick små hål i osten och dela en vitlöksklyfta i sisådär tio delar. Stick ner i osten och slå över en skvätt torrt vitt vin. Ställ in i mitt i ugnen på ett bakplåtspapper i cirka 20-25 minuter. Ta ut och avnjut genom att doppa något gott bröd i osten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cia

Wow SPÄNNANDE! Tack för recept o trevlig helg:)

2016-12-01 @ 22:35:24
Postat av: Anonym

Mums! :D

2016-12-02 @ 12:16:54
Postat av: mårtenssonskök

Halleluja, det låter ju som att man dött och kommit till osthimlen (dit vi förövrigt hoopas på att få komma när det är dags!), ljuvligt gott! Påminner lite om en ostsås till pasta vi gjorde på liknande vis, men faktiskt strået vassare. Ska testas!

Ha en fin vecka, kramar på er.

2016-12-04 @ 18:34:25
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0