Ugnsrostad blomkål med citron och kapris

Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom. Jag tror det är Tommy Myllymäki som har något liknande recept i en av sina kokböcker och det här är en variant av det.
 
 
Det finns ingen anledning i denna värld att inte prova det här. Kombinationen blomkål, kapris och citronzest är ljuvlig!
 
Ugsrostad blomkål med citron och kapris
2 portioner
 
1 blomkålshuvud
smör, havssalt
0,5 dl kapris
1 citron, finrivet skal
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ den på en bakplåtspappersklädd plåt. Gnid in huvudet med en rejäl klick smör och strö över havssalt. Baka mitt i ugnen i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och baka ytterligare 40 minuter tills blomkålen fått fin färg. Lägg på ett fat och riv över citronzest och strö över kapris. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Monica

Det där låter riktigt gott! Ska prövas!

Svar: Vad kul! Det var verkligen fantastiskt gott!
Charlotta Ljungblad

2016-06-18 @ 07:27:26
URL: http://moasmirakel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0