Burgare på svarta bönor

Man kan aldrig få för många recept på vegetariska hamburgare, tänker jag. Det här receptet hittade jag på Coops hemsida och det var faktiskt första gången jag gjorde burgare på just svarta bönor. Tummen upp!
 
 
De godaste svarta bönorna får man såklart om man kokar själv - perfekt att göra ett storkok på och frysa in, då är det bara at plocka fram när andan faller på. (Ganska ofta, vill säga.)
 
Burgare på svarta bönor
2 portioner
 
400 g svarta bönor
3 dl mandelmjöl
1 ägg
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk koriander
1 tsk cayennepeppar
salt, nymald svartpeppar
2 dl sesamfrön
 
Mosa bönorna med en ballongvisp eller gaffel i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda ordentligt till en jämn smet. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Låt stå i kylen någon timme så de får götta till sig.  Grilla eller stek 2-3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost mot slutet så att den smälter.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Hej! Så gott! Får jag fråga vad det är för smala pommes vid sidan av? Tack på förhand, häls Linn

Svar: Hej! Det är shoestring fries! Receptet hittar du här: http://matrepubliken.se/2016/february/shoestring-fries.html
Charlotta Ljungblad

2016-06-01 @ 23:33:36
Postat av: AngelicasVärld

Men så galet gott!! ÄLSKAR ju burgare!

Svar: Ja, visst är det gott?!
Charlotta Ljungblad

2016-06-02 @ 21:30:00
URL: http://angelicasvarld.com
Postat av: Desiree

Ja, vad kul att få ett bra recept på burgare med svarta bönor. Jag har varit sugen på att testa att göra just bönburgare men inte lyckas bestämma mig för ett bra recept men ditt testar jag gärna.
Ha en fin helg Charlotta.

2016-06-03 @ 10:47:30
Postat av: Sebastian Vickman

Blir konsistensen sädär "mosig" eller härdar det till något vid stekning?

Svar: Jag brukar vara ganska slarvig med att mosa bönorna, eller så tillsätter jag några hela för konsistensens skull! De blir ganska fasta i konsistensen, måste jag ändå säga.
Charlotta Ljungblad

2016-06-03 @ 22:41:50
URL: http://vickmans.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Vi tänker som du, vegbiffar är smidigt och framförallt så himla gott! Bönor är en perfekt stapelvara, receptet är taget dock utan den där koriandern - H är koriandervägrare av stora mått:)
KRAM!

2016-06-06 @ 19:28:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0