Skörd!

Odlingen det här året kan sammanfattas såhär: zucchini. De plantorna har nämligen tagit över (nästan) hela odlingen och de stackars fänkålsplantorna vi planterat bredvid ligger just nu gömda under zucchiniplantornas enorma blad som breder ut sig över pallkragen. 
 
 
Vaxbönorna har det inte blivit något av konstigt nog eftersom där finns massor med blommor på plantorna. Nåväl, får ge det lite tid. Salladslöken har vuxit till sig bra och rödbetorna även så (tips på vad vi ska göra med dem mottages tacksamt!) och dessutom skördade jag några brytärter tidigare idag. Det var ljuvliga! Selleristjälkarna smakar fint och skall snarast användas i en bloody mary och även morötterna har kommit upp. Tomaterna och chilisarna då, undrar ni? Nope, inte en enda mogen än så länge. Hoppas, hoppas att det tar sig.
 
Det som vi skördat mest är zucchini. Sweet mother of holy Jezus vad vi har skördat zucchini! Än så länge har jag bakat zucchinibröd (två gånger..), gjort parmesanpanerade zucchiniskivor och fyllt och friterat zucchiniblommor (SÅ goda - återkommer med recept) men har ni möjligtvis några andra tips på vad vi kan göra med dem? HJÄLP! 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Josie

Gratäng, soppa el bröd!

Svar: TACK för tipsen!
Charlotta Ljungblad

2016-07-31 @ 18:42:29
Postat av: Sanna E

SALLAD! Hyvla eller riv. Supergott.

Svar: Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2016-07-31 @ 19:18:49
Postat av: Lena Peterson

Rekommenderar varmt soppa. Recept finns på min blogg.

/Lena

Svar: Tack snälla för tipset! Ska kolla in.
Charlotta Ljungblad

2016-07-31 @ 21:30:06
Postat av: Elin

Jag har ett urgammalt inlägg blogginlägg där man steker dem i tunna skivor och lägger i marinad efteråt. Vi åt en hel sommar men knappt sen dess, tror att det kan vara dags att damma av det här receptet.
Kolla in här: http://www.ragazze.se/2008/09/09/marinerad-zucchini/

Sen kan du göra squashpannkakor med soja-och-chilidressing: http://www.ragazze.se/2009/03/17/squashpannkakor-med-soja-och-chilidressing/

Svar: TACK snälla för tipsen! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2016-08-02 @ 10:18:33
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Anonym

Grilla. Gör en zucchinisallad (med majonnäs, Creme Fraiche, dill och paprika) till grillat kött. Lasagne där zucchini Är istället för pastan. Tex.

Svar: Tack för tipsen! Ska absolut prova att göra lasagne, det låter jättegott.
Charlotta Ljungblad

2016-08-03 @ 23:21:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0