Onion bahji med raita

Receptet på de här löjligt goda små friterade lökbollarna hittade vi i Tareq Taylors fina kokbok Helt Enkelt som Calle fick i julklapp. Kan för övrigt varmt rekommendera den där boken för den är sprängfylld med massor av fina recept som jag vill prova.
 
 
Den där raitan är ett måste att ha till för den svalkar fint mot de ganska smakrika bollara. Och skippa för guds skull inte kumminfröna!
 
Onion bahji med raita
4 portioner
 
4 gula lökar
2 vitrlöksklyftor
2 röda chilis
1,5 tsk salt
1 tsk torkad chili
1 tsk kumminfrön
1 tsk korianderfrön
1 tsk gurkmeja
2 msk rismjöl
2 dl kikärtsmjöl
olja till fritering
 
10-15 cm gurka
2 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl hackad färsk mynta
0,5 citron, saften
en gnutta salt
 
Strimla lök, vitlök och chili fint. Salta lätt och krama in saltet ordentligt. Låt stå i några minuter så att vattnet från löken släpper. Stöt alla kryddor i en mortel och häll dem över löken. Tillsätt rismjöl och kikärtsmjöl. Knåda allt till en klibbig smet. Det ska gå att forma bollar av smeten men den får inte vara torr. Tillsätt lite vatten om det behövs! Smaka av så att saltmängden är lagom. Forma till små bollar och fritera i het olja, ca 170°, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Riv gurkan, salta lätt och krama ur vattnet. Blanda med yoghurten, myntan och citronen och smaka av med salt. Ät på direkten tillsammans med bahjin.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden

Låter spännande!

2016-02-11 @ 22:42:58
URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se
Postat av: Pernilla

alltså, det här med att jag tänkte att jag skulle svara på ditt sms och så surfar jag in här? så jädra trött och förkyld just nu. nu ska jag svara på ditt sms!

ps. friterade lökbollar kan du ta med på nästa MBT, ja?

2016-02-12 @ 08:57:18
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Kai

Indisk kryddning är fan gudomlig, på ett.. Indiskt vis. :)

Svar: Åh, visst är det? Älskart!
Charlotta Ljungblad

2016-02-12 @ 11:33:07
URL: http://tabehodai.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0