Vegetarisk julmat

Med några veckor kvar till julafton är det är många som har börjat söka på vegetarisk julmat (heja, heja!) och det finns en hel uppsjö med bra tips i arkivet. Här finns en hel kategori ägnad åt ämnet, och här finns det en kategori med sötsaker och drickbart som hör julen till.
 


Det här året firar vi julafton hos mina föräldrar i Skåne och eftersom vi är en liten skara som firar tillsammans blir det knappast något överflöd på julbordet. Jag tänker, som alltid, baka vörtbröd (mormors vörtbröd med porter och julmust är en stående favorit) och eventuellt göra en grönkålspaj (med valnötter och västerbottensost) eller kanske den här grönkålssalladen med belugalinser, tranbär, mandel och fetaost.
 
Mammas mandelmusslor, ett måste på julafton!
 
Sötsaker då? Ska jag vara helt ärlig är julgodis inte överst på min lista, men bland julkakorna finns det några favoriter - de här enkla saffranskakorna med pinjenötter, mammas mjuka pepparkaka, mammas mandelmusslor, lussebullar och mormors pepparkakor, till exempel.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ella

Tack för alla tipsen, på vårt julbord ska vi oxå ha grönkålspaj :) Så gott.

2016-12-14 @ 21:06:30
Postat av: Ella

Tack för alla tipsen, på vårt julbord ska vi oxå ha grönkålspaj :) Så gott.

Svar: Vad kul! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2016-12-14 @ 21:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0