Zucchinipiccata

Vi har två stora zucchinis kvar att göra något med och jag börjar få ont om idéer. Soppa? Meh. Muffins? Får leta efter nytt recept. Piccata? Redan gjort. Och kan nog göra igen, i och för sig, för det här var vansinnigt gott. Receptet hittade jag på Icas hemsida.
 
 
Vi åt piccatan med en tomatsås till lunch, stek en korv till om ni vill ha det lite mer matigt (och som vanligt är Anammas chorizo min favorit).
 
Zucchinipiccata
2 portioner + matlåda
 
700 g zucchini
1 tsk salt
4 ägg
1 dl majsstärkelse
2 msk smör
2 msk olivolja
 
Dela zucchinin och skär varje halva i centimetertjocka skivor på längden. Jag brukar inte använda mittenbiten som är lite geggig. Salta skivorna på båda sidor och låt stå i rumstemperatur i en kvart. Vispa upp äggen lätt och blanda med parmesan. Torka av zucchiniskivorna och vänd dem i majsstärkelsen och sedan i äggblandningen. Stek skivorna i en blandning av smör och olivolja i en stekpanna på medelhög värme, ungefär tre minuter på varje sida. Krydda med nymald svartpeppar.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Isabell

Mums, detta måste jag prova här hemma! :)

Svar: Vad kul!
Charlotta Ljungblad

2016-08-24 @ 16:37:24
URL: http://hotelisabell.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0