Zucchinibröd

Jag bakar bröd lite då och då men nu på sommaren blir det mest foccacia och enklare baguetter. Här om dagen gjorde jag dock ett bröd med riven zucchini och kummin som blev himla gott - påminner lite om det här brödet som vi smakade på i Milford tidigare i somras.
 
 
Här på landet har jag ingen maskin att knåda degen med, jag körde istället med degkrokarna på vår elvisp och det gick hur bra som helst!
 
Zucchinibröd
2 runda limpor
 
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1,5-2 tsk salt
3 dl riven (och urkramad) zucchini
3 dl dinkelmjöl fullkorn
10-12 dl vetemjöl special, kanske lite mer
3 tsk kummin, lätt mortlade
 
Blanda jästen med vatten och salt tills jästen har löst sig. Lägg i zucchini (krama ur den ordentligt!) och grovt mjöl och blanda. Tillsätt kummin och vetemjöl, lite i taget, och knåda degen ordentligt. Jäs till dubbel storlek vilket borde ta 2-3 timmar. Ta upp degen på mjölat bakbord och vik degen några gånger. Forma till 2 runda limpor och låt sedan jäsa i 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Göra några snitt i brödet och grädda på bakplåtspappersklädd plåt mitt i ugnen i 25-30 minuter tills brödet har fått fin skorpa. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Tack för tips. /Inga

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2016-08-03 @ 07:44:10
Postat av: sofie Johansson

Fick med mig ett par zucchini från mamma i helgen och ska nog testa dessa bröden. Ätit alldeles för mycket köpebröd i sommar

Svar: Gör! Väldigt goda. Bakade igår igen, men hade i några dl mjöl till tror jag. Prova dig fram! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2016-08-07 @ 15:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0