Blomkålssallad

För några helger sedan när vi hälsade på Johan och Johannah på deras sommarställe i Skrea Strand svängde vi inom Ugglarps Grönt på lördagsförmiddagen för att köpa grönsaker till kvällens middag. De hade massor med olika kålsorter (!!!) och med oss hem fick vi bland annat ett fint blomkålshuvud som vi åt till lunch.
 
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen - det där med mandolin är genialiskt. Allt blir godare när det är sådär tunt skivat.
 
Blomkålssallad
Skiva blomkålen tunt med hjälp av en mandolin. Blanda en enkel vinaigrette på olivolja, vitvinsvinäger, citronzest, citronjuice, salt och nymald svartpeppar. Finhacka lite slätbladig persilja. Lägg blomkålen på ett fat, häll över vinaigretten och strö över persilja.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Isabell

Åh, en mandolin är verkligen högt på min önskelista! :)

Svar: Den är verkligen grymt bra!
Charlotta Ljungblad

2016-08-23 @ 16:27:07
URL: http://hotelisabell.se
Postat av: Pernilla

rödbetor! i mandolinen! och sen picklar du dem! och äter med getost och kryddsmör med pepparrot och citron och valnötter.

(det kan vara så att jag bara skrev av menyn från Bord27 nu, men det var ju så jädrans gott!)

Svar: Hahahahaha! Ja, ok. Pickla ska jag göra. Lovar!
Charlotta Ljungblad

2016-08-23 @ 20:30:23
URL: http://chibichibimoon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0