Flamingofredag

Det finns vissa dagar - till och vissa tider vissa dagar - som jag tycker är lite extra bra. Torsdag kväll (fredag på gång, tjoho!) och fredag eftermiddag (vid fem är det helt ok att blanda fredagsdrink) men även lördag morgon (två dagars ledighet tillsammans) och måndag eftermiddag (ingen aning varför - fråga igen när jag börjat jobba ska vi se vad det blir för svar då...)
 
 
Får jag välja en av ovanstående blir det nog fredag eftermiddag, precis som det är just nu. Städad lägenhet, just hemkommen från promenad i Trädgårsföreningen och snart kommer Calle och vi ska blanda drink, äta pizza och kanske kolla ett eller två avsnitt av Bron II. Förra fredagen drack vi en (ganska så stark) drink med rye whisky som Calle köpte med hem från sin tjänsteresa i USA. Vad det blir idag har jag ingen aning om.
 
5 Vieux Carre
1 drink
 
2 cl rye whisky
2 cl cognac
2 cl martini bianco
1 stänk angostura bitter
1 stänk citronbitter
 
Rör runt femtio varv (tydligen mycket viktigt att det är just femtio enligt receptet som vi hittade på bittersflaskan, haha!) och servera drinken i ett isfyllt old fashioned-glas med en bit apelsinskal. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons Kök

Ja just denna tidpunkten på fredagen är riktigt skön. Vi har tagit en skogspromenad i regnet, sippar just på en matlagare i köket, lagar middag och ute skymmer det. Nu ligger hela helgen framför oss, helt orörd, härligt är bara förnamnet!

En finfin helg till er, skål och kram

2015-10-16 @ 17:11:28
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Desiree

Jag älskar också den där fredagskänslan och man vet att man har hela helgen som ligger framför en. Fredag eftermiddag med nystädat hem låter som en dröm. Hoppas ni fått en riktigt mysig och fin helg.

2015-10-18 @ 12:00:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0