Endiver i tomatsås

Endiver, alltså. Sysslar ni med sådant? Jag tänker alltid på Calles syster Emma när jag köper hem ett paket eftersom hon åt endiver på längden och tvären (och hon var inte helt nöjd med detta faktum...) när hon pluggade i Frankrike. Gratin d'endives till höger och vänster låter sådär, men den här varianten när de får bräseras i tomatsås är ljuvlig!
 
 
Receptet hittade jag i kokboken Ekolådans recept som jag fick av Nina när hon hälsade på för några veckor sedan. Fantastiskt bra kokbok, för övrigt. Enkel och inte så krusidullig, precis som jag gillar det.
 
Endiver i tomatsås
2 portioner
 
2 endiver
1 vitlöksklyfta, finriven
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
12 svarta oliver
salt, nymald svartpeppar
oregano
en nypa socker
 
Halvera endiverna på längden och skär bort mittstocken. Fräs vitlök i olja i en kastrull i några minuter tills bitarna är mjuka och genomskinliga. Tillsätt tomaterna, rör ner oliverna och låt sjuda tills såsen kokat in. Vänd försiktigt ner endiverna och smaka av med salt, nymald svartpeppar, oregano och en nypa socker. Låt sjuda tills endiverna har blivit mjuka, vilket borde ta ungefär 10-15 minuter. Servera till exempelvis de här

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Älskar endiver!!!

Svar: Jag med! Det är verkligen supergott!
Charlotta Ljungblad

2015-10-30 @ 09:11:19
Postat av: Joanna

Oj jag blev anonym ovan :)

2015-10-30 @ 09:11:51
Postat av: AngelicasVärld

Men va smarrig!

Hoppas du får en härlig fredag och helg!

2015-10-30 @ 11:16:12
URL: http://angelicasvarld.com/
Postat av: AngelicasVärld

Men va smarrig!

Hoppas du får en härlig fredag och helg!

Svar: Tack detsamma!
Charlotta Ljungblad

2015-10-30 @ 11:16:13
URL: http://angelicasvarld.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0