Picklad blomkål

Fredagar, alltså. Älskar känslan av att komma innanför dörren och veta att jag ska spendera två hela dagar tillsammans med mina två favoritpersoner. Den här helgen ska vi plocka fram julpyntet, hänga med kompisar och fira första advent. Yay!
 
 
Och så ska vi laga mat, såklart. Jag ska dessutom göra en ny sats med picklad blomkål för den förra tog slut på nolltid. Perfekt att plocka fram och äta till... nästan precis allt.
 
Picklad blomkål
1 sats
 
4 dl blomkål, nedskurna i små buketter
1 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 dl socker
1 lagerblad

Koka upp vinäger, vatten, socker och lagerblad. Slå den kokande lagen över blomkålen och låt kallna. (Jag har ingen aning om hur länge den håller i kylen för min varar bara i några dagar!)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Julia Müller-Sandvik

underbart, jag älskar kål :D

2015-11-28 @ 16:25:34
URL: http://juliamullersandvik.se/
Postat av: Elin

älskar pickat småplock :)

Svar: Jag meeed! Bästa någonsin! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-11-28 @ 16:48:06
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Förstår absolut att den gick åt i en flygande fläng, pickat är så kanoners gott! Men du, vad är det du har den till här? Vi ser ju att det är linser och andra grönsaker, men det där i botten - vad är det för spännande?

Svar: Det är blomkålspuré i botten, SÅ GOOOOTT! Mm, det ska jag göra snart igen. Sen är det belugalinser, spenat och picklad blomkål!
Charlotta Ljungblad

2015-11-28 @ 20:29:18
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0