Pasta med fänkål

Mitt förhållande till fänkål, har varit ganska, eh, frostigt de senaste åren men så helt plötsligt kommer jag på att det ju är ganska gott ändå. Speciellt i en pasta och speciellt tillsammans med getost.
 
 
Chiliflakes på toppen ger lite extra untz (man kan ju inte ha tabasco på allt. Väl?) och pumpafröna är ett måste. Har pumpafrön på allt numera.
 
Pasta med fänkål och getost
2 portioner
 
2 portioner pasta
1 fänkål
1 gul lök
1,5-2 dl vispgrädde
lantbuljong (vi använder Renée Voltaires)
svartpeppar
getost, chiliflakes och pumpafrön till servering
 
Koka pastan. Skiva fänkålen tunt och finhacka löken. Stek på hög värme i smör och sänk värmen när fänkålen har fått lite färg. Häll på grädde och smaka av med buljong och nymald svartpeppar. Låt koka in tills pastan är klar. Blanda pastan med såsen och smula över getost, chiliflakes och pumpafrön precis innan servering. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: namme.blogg.se

Mums!

2015-11-25 @ 21:14:18
URL: http://namme.blogg.se/
Postat av: namme.blogg.se

Mums!

2015-11-25 @ 21:14:19
URL: http://namme.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Vi har ett sånt där on and off-again förhållande till fänkålen. Gillar det skarpt, speciellt till fisk, men det går i vågor (precis som fisken alltså, hahaha!)

Kramar

PS. Klart man kan ha Tabasco på allt, i alla fall om man titulerar sig herr M. Då har man det till och med på slips och tröja, så det så:)

2015-11-28 @ 20:27:21
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0