Hallonkakor

Den här veckan börjar med småkakor, tycker jag. Hallongrottor, hallonkakor, sylkyssar eller vad man nu än må kalla dom - de här små rackarna är sjukt goda. Ha ett gäng i frysen och plocka fram vid behov!
 
 
Receptet hittade min mamma i en tidning men jag tror/misstänker/anar att det kan vara Monika Ahlbergs recept, faktiskt. 
 
Hallonkakor
ca 30 st
 
200 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
2 dl hallonsylt
 
Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och florsocker. Tillsätt potatis- och vetemjöl. Rulla degen till valnötsstora bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och gör en fördjupning med tummen i varje boll. Fyll hålet i varje kaka med en klick hallonsylt. Grädda kakorna i ungefär 10 minuter, tag sedan ut och låt svalna.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim

Åååh småkakor! Halvfrusna hallongrottor är to die for.

2015-11-17 @ 09:57:30
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Småkakor är så gott! Bakade kolasnittar förra veckan som gick åt som smör på jobbet.

2015-11-17 @ 13:34:38
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Desiree

Ah dessa alskade sma godingar. Alltid lika goda.
Nu nar det lackar mot jul sa ar smakakorna inne.
Kram
Desiree

2015-11-17 @ 14:49:03
Postat av: Mårtenssons Kök

Åhhh, hallongrottor! Småkakor är verkligen barndomsminnen för oss båda. Vi är egentligen inte så kakgalna, men just när det kommer till småkakor har vi väldigt svårt att sluta äta... därför bakas de så sällan:)

2015-11-17 @ 20:13:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0