Gryta med tofu och röd curry

Jag är tillbaka i tofuträsket, vilket är ett högst angenämt träsk att hamna i. Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen!) så den blir sådär sötstark. 
 
 
Glöm inte att det ska vara fast tofu! Den står alltid i kyldisken. Den tofun som inte står i kyldisken kallas för silkestofu och den är typ omöjligt att hantera pga jättemjuk.
 
Gryta med tofu och röd curry
4 portioner
 
2 röda paprikor (jag använde gul pga färgblindhet i affären)
1 burk bambuskott
1 röd chili
2 gula lökar
3 cm ingefära
1 paket tofu
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1-2 msk socker
limeklyftor till servering
 
Skär paprikan i ganska stora bitar och stek hastigt i olja i en het stekpanna och gör samma sak med löken och chilin.Flytta över till en gryta. Häll i bambuskotten, ingefäran, currypastan, tofun och socker och rör om. Låt det fräsa i några minuter och häll sedan på kokosmjölken. Låt grytan puttra i ungefär en kvart och koka under tiden riset. (Pressa eventuellt över några limeklyftor vid servering.)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: AngelicasVärld

Men va smarrigt!

Svar: Verkligen!
Charlotta Ljungblad

2015-05-26 @ 11:13:15
URL: http://angelicasvarld.com/
Postat av: Stina Nordefors

Ser otroooooligt gott ut!!! Hoppas allt är bra med dej!

Svar: Tack! Och detsamma!
Charlotta Ljungblad

2015-05-27 @ 13:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0