Varm avokadosoppa

Idag har Göteborg visat sig från sin bästa sida. Solsken, fågelkvitter (det är sant!) och fullt med folk i Slottsskogen. Jag har dessutom bakat gougères (eller ostpuffar som det också kallas...) och ätit raggmunkar med rårörda lingon. En bättre tisdag, helt enkelt!
 
 
Den här avokadosoppan bjöd våra vänner på när vi var där på söndagsmiddag för några helger sedan. Den är ljuvlig! Alldeles len (och ganska mäktig!). Vi åt den som huvudrätt med ett gott bröd till, men jag kan tänka mig att den även passar utmärkt som förrätt!
 
Varm avokadosoppa med svarta bönor
4 portioner
 
2 mogna avokados
0,5 citron
2 dl vispgrädde
4 dl grönsaksbuljong
1 krm curry
salt, nymald svartpeppar
1 burk svarta bönor
1 kruka färsk koriander
 
Dela avokadosarna på mitten och gröp ur köttet. Blanda avokados, citronsaft och de övriga ingredienserna i en mixer och mixa tills den är slät. Värm i kastrull på spisen tills soppan är varm, lägg på (avsköljda) svarta bönor och koriander precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Cecilia Par

Alltså åh. Är besatt i allt med avokado, så måste bara testa den där soppan!

2015-03-03 @ 22:37:14
URL: http://famlafint.blogg.se/
Postat av: Fani

Åh det lät spännande! Och gott och enkelt. Måste prövas, älskar avokado!

2015-03-03 @ 23:27:00
URL: http://jetbluejet.blogg.se
Postat av: JENNYH - Mammablogg

Åh låter supergott =)

2015-03-04 @ 09:08:17
URL: http://jennyh.se/
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-03-04 @ 09:23:44
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Louise

låter gott :D

2015-03-04 @ 09:37:30
URL: http://louisesyr.blogg.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

ÅH RAGGMUNKAR. Mmmmmm.

2015-03-04 @ 13:50:17
URL: http://vardag.nu/
Postat av: Sabina

Ostpuffar lät intressant måste jag säga!

2015-03-04 @ 15:45:56
URL: http://https://minegensite.wordpress.com/
Postat av: Citroncest - matblogg från Italien

Varm avokado är underskattat! Låter väldigt gott!

Svar: Hear, hear! :=)
Charlotta Ljungblad

2015-03-04 @ 16:33:20
URL: http://citroncest.blogg.se
Postat av: Desiree

Låter och ser förmodligen riktigt god ut med sin gröna intensiva färg. Kollade lite mer på den kondenserade mjölken på tub. Den var sötad. Man kan tydligen också spä den med vatten för att få den som vanlig mjök stod det på tuben.

Svar: Oj, spännande! Kul idé med tuben, kan ju vara användbart till efterrätter och så!
Charlotta Ljungblad

2015-03-04 @ 17:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0