Krispig tofu

Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan. OBS att det finns lite olika sorters tofu - den jag använder är fast och står alltid i kyldisken. Kung Markattas naturella gillar jag bäst!
 
 
Man får piffa tofun lite för att den ska komma till sin fulla potential och idén med krispig tofu hittade jag hos Russinet för ett tag sedan. Såhär brukar jag göra med tofun om vi ska äta pad thai till exempel, men om jag istället ska göra en wok brukar jag marinera tofun (mörk soja, sweet chilisås och sesamfrön) och sedan steka tills den får lite yta. Sitter ni inne på några bra tofurecept? Dela med er!
 
Krispig tofu
2 portioner
 
270 gram fast tofu
1 dl maizena
1 nypa chiliflingor
1 tsk salt
rapsolja
 
Häll upp maizena, chiliflingor och salt i en skål. Dela tofun i mindre bitar, rulla bitarna i maizenablandningen och stek sedan i rikligt med rapsolja tills tofun har fått en fin, krispig yta. Ät direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Pernilla

här är ett skitbra tofutips som jag lärt mig på sistone: ta ur tofun ur förpackningen några timmar innan du ska äta den, lägg den på en tallrik, täck med plastfolie och lägg en tung bok ovanpå så all vätska rinner ur = jättemycket fastare tofu. sen kan man panera och greja bäst man vill.

jag har ett recept på ingefärsmarinerad tofu med nudlar och grejer nånstans på bloggen, det är tokgott tycker både små och stora i vår familj. och så gadogado förstås. yammi!

Svar: Hurra! Tack för tipset Pee!
Charlotta Ljungblad

2015-03-30 @ 21:19:09
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Tina

Så ser det ut för mig med, efter många tveksamma år så klickade
Förra året:)) Nu äter jag också det någon gång i veckan!
Har du testat Nagel organic från Goodstore, så god & bör provas.

Svar: Inte testat, tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2015-03-31 @ 06:43:55
URL: http://www.grontvarjedag.se
Postat av: Kim

Krispig tofu är guld! Tack för länken kompis.
Jag var också skeptisk länge, men nu älskr jag tofu.

Svar: Visst är den? Tack för receptet! Vi ses väl efter påsk?!
Charlotta Ljungblad

2015-03-31 @ 14:13:13
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sara

Näää alltså... Jag har inte lärt mig tofu än. De här krispiga sakerna ser ju kanongoda ut, men oftast är ju tofu mest som smaklös fetaost, haha!

Svar: Ja, tofu är helt klart en vattendelare haha. Men på rätt sätt är det SÅ gott! Lovar!
Charlotta Ljungblad

2015-03-31 @ 14:49:08
URL: http://vardag.nu/
Postat av: Hanna

Jag är också lite skeptisk, har ätit både god och mindre god tofu ute men aldrig varit sugen på att testa hemma, men det kanske du har ändrat på nu...?

Svar: Jag förstår det, tofu ÄR svårt eftersom det inte smakar så mycket… har ett recept från Ottolenghi som du säkert kan gilla - svartpeppartofu. Ska skriva om det alldeles snart!
Charlotta Ljungblad

2015-03-31 @ 18:43:55
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0