Kalljästa frallor

Det där med kalljästa frallor var ju på tapeten ett tag, sen vet jag inte riktigt vad som hände. Det är ju nästan löjligt praktiskt att slänga ihop en enkel del på kvällen och sedan bara kunna klicka ut och grädda på morgonen. De här små kompisarna är dessutom MJÖLKFRIA (hint, hint till min kompis Julia som just nu kämpar på med sin mjölkfria kost. Heja dig!)
 
  
Det här receptet tiggde jag till mig från min kompis mamma (TACK Aina!) när vi var där på besök. Helt klart de godaste kalljästa frallorna jag smakat, och vi har gjort dem flera gånger sedan dess!
 
Kalljästa frallor
10 bullar
 
12 g jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
540 g vetemjöl special
 
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör ut tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta ihop degen (och ja, den ska vara kladdig). Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225° varmluft. Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: ISA

ser ju VÄLDIGT gott ut måste jag säga :D

2015-06-25 @ 09:44:37
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: AngelicasVärld

Ser ju så gott ut - jag måste helt klart börja baka mer!

2015-06-25 @ 20:21:22
URL: http://angelicasvarld.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0