Jordgubbsglass

Fredag och helg på intåg. Vi ska hämta hem båten (äntligen!) och njuta av det fina vädret som är utlovat (och gud nåde er, Vädergudarna, om det blir regn. Hör ni? Jag skämtar inte). Vill ni ha god glass till söndagsmiddagen kan ni göra den här jordgubbsglassen idag eller imorgon - den smakar sommar. Massor med sommar.
 
 
Vi köpte ju en glassmaskin för några år sedan och gjorde ett tag glass väldigt ofta. Jag vet inte riktigt varför vi slutade med det, men det senaste året har vi bara plockat fram maskinen lite då och då när andan har fallit på. Men nu - nu har vi hamnat i något slags glassflow deluxe och har på kort tid gjort hela TVÅ olika glassorter, båda lika goda. Receptet på den här jordgubbsglassen hittade vi hos Annika
 
Jordgubbsglass
8 portioner
 
500 g jordgubbar
1 dl råsocker
 
4,5 dl vispgrädde
3 dl gammaldags mjölk
1 vaniljstång
2 dl råsocker
6 äggulor
 
Koka jordgubbarna försiktigt med socker i ungefär 20 minuter och mixa sedan till en slät smet. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet så att den blir helt kall. Hetta upp grädde, mjölk och vaniljstång med urskrapade frön i en kastrull. Vispa under tiden råsocker och äggulor fluffiga. Blanda äggvispet med gräddmjölken och sjud över vattenbad tills glassen är 85°. Låt glassmeten svalna och blanda sedan med jordgubbssmeten. Kör i glassmaskin i ungefär 45 minuter, stjälp sedan ner i en bunke och frys i ytterligare några timmar innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Mums mums mums och så lyxigt med egen tillverkad hemmagjord jordgubbsglass.
Kram!

Svar: Ja, den är verkligen supergod!
Charlotta Ljungblad

2015-06-05 @ 10:58:37
Postat av: Anonym

Muuums!!!!

Svar: :=)
Charlotta Ljungblad

2015-06-07 @ 12:07:02
Postat av: Emelie

Detta ska provas! Smakade ju sommar i dess bästa form!

Svar: Jaaa! Den är ju så god!
Charlotta Ljungblad

2015-06-08 @ 21:47:35
URL: http://bonin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0